Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 30 septembrie 2011

Painici cu gem de visine


Initial vroiam sa fac cu totul altceva, niste painici  cu ceapa de pe un blog interesant, insa pe parcurs am ajuns la ceva dulce.
Si au iesit painicile astea. Numai bune de halit happy seara sau dimineata alaturi de o cana cu lapte.
  Ingredientele necesare sunt:
        aprox. 650 g faina, 370 g apa, 3-4 pachetele de zahar vaniliat, 2-3 lg de zahar pentru indulcit apa, 1 lgta cu varf de drojdie uscata,1/2 lgta de sare, 2 oua, putin ulei, gem de visine sau de oricare altul, numai de casa sa fie.
Prepararea:
    Se pune intr-un bol incapator faina cernuta, sarea, drojdia si o parte din apa in care am pus zaharul si zaharul vaniliat si am amestecat cu o lingura pana ce s-au topit. Amestecam cu mana pentru omogenizare si apoi turnam si restul de apa. Amestecam din nou cu mana, se pune 1 ou si se framanta pana capata consistenta unul aluat. Se toarna apoi ulei atat cat dupa ce framantati sa nu se mai lipeasca asa tare aluatul de vas, framantati vreo 5-10 min (eu cam atat am framantat, mai mult nu pot happy ). Acoperiti vasul cu prosoape de bucatarie si dati-l la un loc cald timp de cel putin o ora.
Dupa o ora, pe suprafata de lucru se presara faina, se pune aluatul si se rup bucati din el din care se fac bile de marimea pe care o vreti voi.
  Se pun in tava, iar in mijloc se apasa cu degetele , se face o adancitura. Se mai lasa la crescut in tava inca vreo 15-20 minute, se unge cu ou batut (al doilea ou) , in mijloc se pune gem si se da la cuptorul preincalzit pana se rumenesc:
     

                   Cand sunt iesite din cuptor, cat is calde, se pot unge si cu miere:


             

     Sa le savurati cu placere!

19 comentarii:

Anonim spunea...

cred ca sunt bune si cu gem ;) .....

TeoBucatar spunea...

Adica ti-a placut mai mult cu gem decat cu ceapa:)Evident!

Cristina spunea...

Excelenta idee pentru un mic dejun! Weekend placut!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc fetelor!

Weekend placut tutror!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Arata tare bine,si sigur sunt delicioase painicile tale.Te pup! Daca-ti face placere poate vii si pe la mine"acasa".Doresc si eu sa-mi fac prieteni in blogosfera.Multumesc mult.

Dorina spunea...

Foarte buna la micul dejun , langa o canuta cu lapte .

Bucate Apetisante spunea...

DiaMar, am sa trec si eu pe la tine.
O sa vezi '' urme'' cand voi veni :))

Bucate Apetisante spunea...

Dap, Dory, chiar asa.

J spunea...

Nice blog and posts. :)

http://liberty-walk-sara.blogspot.com/

Bucate Apetisante spunea...

Thank you Jelisaveta!

Irina spunea...

Eu zic ca arata foarte bine!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Irina!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Multumesc mult.Te astept mereu cu drag.O zi buna iti doresc.

Maya spunea...

Arata bine! Si îmi place ideea cu dulceata asa pe "dinafara" :D
Am facut si eu ceva asemanator, dar în varianta sarata. Cu unt si verdeturi.
Salutari :*

Tudor Elena Cristina.... spunea...

De abia am mankt....insa o painitza tot as servi!!!!1

Bucate Apetisante spunea...

Maya, candva voi incerca si eu varianta sarata.

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Elena Cristina, esti draguta!

Sick by Trend spunea...

yummy!!!!!! I'm following

Check my blog and follow me if you like :)

xx

www.sickbytrend.com

Bucate Apetisante spunea...

Hey,thanks !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...