Am ajuns si aici cu reteta de Bombite. Eu le-am umplut cu gem dar la fel de bune sunt si cu Finetti/Nutella , umplutura de mac sau nuca, rahat. Reteta o am de la Oana de pe ''Arta culinara''.
Sa nu mai pierd vremea si sa trec la naratiune.
Ca ingrediente avem nevoie de:500 g faina, 20 g drojdie proaspata sau 2 lgte cu varf de drojdie uscata, 250 ml lapte cald, 1 lgta rasa de sare, 1 ou batut,50 g unt sau margarina topita, 50 g zahar + optional 1 pachet zahar vaniliat, putin ulei.
Prepararea:
Intr-un vas incapator se pun toate ingredientele in afara de faina si ulei. Faina se cerne (in reteta Oanei asta nu aparea) si se toarna peste restul ingredientelor framantand pana devine un aluat. Se toarna si putin ulei numai cat sa se dezlipeasca mai bine aluatul de pe fundul vasului cand framantam.
Se acopera si se lasa la crescut timp de 30 min intr-un loc calduros.
Dupa 30 min se ia aluatul si se mai framanta putin dupa care se rupe cu mana din el 16 bucati. Din fiecare bucata de aluat se face cate o blia care se turteste in palma. Se pune in mijlocul ei umplutura iar apoi se inchide si se formeaza din nou biluta. La fel se procedeaza cu toate bucatile. Bilutele de aluat se aseaza intr-o tava acoperita cu hartie de copt unde se mai lasa la crescut vreo 20-30 minute. Dupa acest timp se dau la cuptor pana cand s-au copt pe jumatate. Se scot si se ung cu un sirop facut din putin lapte (aprox. 20 ml) , 1 galbenus de ou si zahar vaniliat dupa care se dau din nou la cuptor. Se tin acolo pana cand sunt rumene deasupra. Eu le-am uns deasupra si cu miere dupa ce le-am scos din cuptor, insa nu e obligatoriu:
Sa le savurati cu pofta!
32 comentarii:
ce bine arata..mai ai si pentru mine una?:)
Nu, Stefy, s-au terminat de ieri sau alaltaieri.
Dar iti pastrez data viitoare cand mai fac :)
Ce frumos lucesc! Doamne doamne ce pofta imi e....
Da da si mie sa-mi pastrezi.. ca tocmai vroiam sa-ti cer si eu doua ;)
Lady,uitandu-ma la ele, si mie mi se face pofta din nou :)
Anto, se rezolva! :)
Ymmm numai buna langa cana mea cu nesscafe!!!
Mi-am incalzit o cana cu lapte si acum servesc o bombita din aceasta delicioasa.Pup!
Ce pofta mi-ai facut...
In bucatarie cu Aziz,multumesc de vizita,sigur ca e buna langa nesscafe. :)
Dia, multumesc de vizita!
Cristina, treci la fapte. :)
vai ce bine arata , sigur au fost grozave !!!
mamaaa ce faine sunt.oare talibanii de ce nu au ales varianta asta ca mai ramaneam in Pakistan :) .pupici
Sarah , esti de coma :))
Sis , faine tare bombitele . Uite asa pot eu sa beau lapte , cu bombite
Hello Cat, dap,au fost bune,le mai fac dar data viitoare vor fi cu mac.
Sarah,multuuuumesc!
Dory, multumesc!
Imi plac bombitele astea .Cu gem nu cu altceva!Pupici!
Mmmm, bombitele astea îmi amintesc de bunica! Le umplea cu gem de prune. Trebuie sa fac si eu!
Pupici Teo!
Maya, asa-mi pare de rau ca anul acesta nu am deloc gem de prune...
Mi-ar fi placut si cu gem de prune si daca aveam sigur faceam.
Ce bine aratã!!!
Multumesc Ramona Alina!
La cat de bine arata, le-as manca si simple fara umplutura
Ma bucur ca-ti plac, Haplea :)
Wawww ce faine sunt !!! :*:* mi-e foameee!!
Andrada, ce surpriza placuta!
Multumesc de vizita, pupici!
Da, da, bune bombitele astea!
Multumesc! Pupici Irina!
Arata delicios! :D Sunt perfecte pentru micul dejun, langa un pahar de lapte sau un ceai.. :)
Multumesc Diana!
Asa este, sunt bune si ca mic dejun , altii le-au mancat si la cina cu lapte :) eu le-am mancat in loc de desert. :)
Trimiteți un comentariu