Astazi aveam chef de briose si am dat de un blog ( Mami Marina) unde am gasit o reteta de briose tare interesanta ,cu visina surpriza inauntru si deasupra cu scortisoara.Cum mie-mi place scortisoara, nu am putut rezista.
Nu am stat prea mult pe ganduri si am trecut la actiune. Nu au iesit ca cele ale Marinei, dar ne plac. Iar mirosul de scortisoara din casa parca a adus Craciunul mai aproape.
Pentru briose aveti nevoie de:
460 g faina, 300 g zahar, 4 lgte de praf de copt, un praf de sare, 350 ml lapte, 2 oua, 130 ml ulei, cateva visine congelate sau din compot. Pentru crantzul de deasupra va trebuie: 100 g unt, zahar din nou (cateva linguri) si scortisoara pudra dupa gust.
Prepararea:
Intai de toate se porneste cuptorul la 170 grade, fara ventilatie.
Apoi se pun toate ingredientele intr-un vas mai mare (in afara de visine si cele pentru crantz) si se amesteca. Trebuie sa rezulte un aluat ca cel de mai jos:
In tava de briose se pun hartiutele pentru briose, iar in fiecare se toarna aluat pana la jumatate sau chiar treisfert din cat poate intra in forma :
In fiecare dintre viitoare briose se pune in mijloc cate o visina dupa care se da la cuptor. Eu in unele am pus chiar si doua visine
Se dau la cuptor pana se rumenesc, se pot testa cu scobitoarea. Cat timp se racesc preparati crantzul, asa cum imi place mie sa-i spun.
Se topeste untul intr-un vas iar in altul se pune zahar amestecat cu scortisoara. Se ia fiecare briosa in parte , se trece prima oara prin untul topit (partea de deasupra numai; eu doar le-am uns cu periuta) apoi prin zaharul cu scortisoara. Se procedeaza la fel cu toate briosele:
Sectiune:
Pentru amatorii de briose, sa nu va scape reteta!
18 comentarii:
Au iesit frumoase si aromate...scortisoara e moartea mea:)
uite combinatia asta nu am facut-o , deci ... trebuie incercata musai !!!
Delicioase!!!
Ramo, si mie imi place mult scortisoara. :)
Cat, si eu am foarte curioasa sa vad cum e, clar le voi mai face, sper numai sa nu uit de reteta asta.
Multumesc Cristina!
Pupici!
Foarte faine si pe gustul meu .
Thanks Dory!
Mie nu-mi scapa nici o briosa! Mmmm!
Salutari Maya!
Sa le incerci ca-s bune, vezi tu cum inlocuiesti faina.
Pupici!
Arata exceptional! Iar reteta..nu este gra deloc (cum m-as fi asteptat:).
Arata minunat! te pup si bine te-am gasit!
Multumesc ''Organizari evenim.''
Intr-adevar e chiar usoara reteta, si buna! Ma bucur c-am gasit-o si eu :)
Multumesc Emily, ma bucur si eu te sa cunosc, poate imi dai un link cu blogul tau.
Pupici!
par atata de bune...
ma bucur ca v au placut :)
Preferatele mele le ador !!! O sa fac si eu cand o sa imi cumpar tava speciala si cred ca o sa adaug mai multe visine sper sa nu se intample nimic... :X
Marina, eu nu pot spune decat multumesc c-ai impartasit reteta.
Foarte bune au fost briosele!
Trimiteți un comentariu