Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 2 februarie 2012

Macaroane cu tocanita de porc si ciuperci

Nu stiu cat de bine reprezinta pozele mele reteta. Totusi vroiam sa o postez pe blog fiindca eu consider ca nu e o reteta de  ignorat.
    E destul de grea pentru stomac din cauza tocanitei dar merita sa o incercati.
     Necesar de ingrediente:
      Tocanita: 400 g carne de porc, 3-4 cepe medii, 2 frunze de dafin, sare, piper, ulei , boia dulce, 1/2 conserva de cuburi de rosii, 100 ml bulion, 1 conserva de ciuperci, apa.
Macaroane: o punga de macaroane de care vreti voi, sare, apa si putin ulei.
    Prepararea :
 Macaroanele se pun la fiert in apa cu sare si putin ulei. Se fierb , se strecoara apa si se lasa in oala cu capacul acoperit.
 Pentru tocanita procedam astfel: carnea de porc se taie cuburi si se pune la fiert in apa cu sare si frunzele de dafin. Se curata de spuma cand aceasta apare. Cand nu mai apare spuma deloc ceapa se toaca marunt iar intr-o tigaie se pune ulei la incins. Se prajeste ceapa dupa care adaugam boia, amestecam, adaugam si rosiile si bulionul cat si ciupercile tocate marunt si ele. Amestecam totul si turnam in oala in care fierbe carnea de porc. Adaugam si piperul.
  Lasam sa fiarba la foc mic pana cand apa mai scade si se face un sos usor gros adica tocanita. Aceasta se toarna peste macaroane, se amesteca astfel incat toate macaroanele sa fie acoperite cu tocanita si se poate servi:




           Pofta !

18 comentarii:

Ramona Alina spunea...

Foarte gustos, asa calde...yummy:)

DiaMar bucataria galbena spunea...

Astea-s bune pentra fate mea,tare-i plac pastele.Pup!:-/

Unknown spunea...

un pic de greutate nu strica cateodata;). imi place reteta ta! :*

Bucate Apetisante spunea...

Asa este Ramona,calde sunt bune. Reci nici nu as indrazni sa gust. :)

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Andreea-Elena :-*

Bucate Apetisante spunea...

Dia,incearca reteta sa vezi daca are trecere in familie sau nu :)
Pupici!

Simona spunea...

Cea mai buna leguma e porcul, nu?! O reteta foarte buna! Pupici

TeoBucatar spunea...

Intr-adevar o idee buna,deloc de neglijat!Pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Corect Simona :))

Bucate Apetisante spunea...

Pupici Teo :-*

Cristina spunea...

F buna! De 15 ani am descoperit aceasta mancare si imi place!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Cristina de vizita! :-*

felis spunea...

Pastele pe primul loc!... Un preiu ai la mine pe blog!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Felis! :-*

Anonim spunea...

Nu refuz nimic cu ciuperci !!!! ;)

Bucate Apetisante spunea...

Stiu Adina, stiu! ;)
''Te prind'' mereu cu ciupercile in mancare :)

Stefy spunea...

te asteapta un premiu la mine pe blog..desi am vazut ca l-ai mai primit, eu ti-l ofer cu mare drag pentru ca imi place blogul tau!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Stefy! :-*

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...