Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 17 februarie 2013

Cream cheese pound cake - un dulce de Duminica

O reteta preluata de pe Chicago Tribune , cu mici schimbari.
 Multumesc surorii, stia ea de ce  happy 
Ingrediente:
    300 g faina cernuta, 350 g zahar mai fin, 110 g unt la temperatura camerei, 200g crema de branza Philadelphia, esenta de vanilie dupa gust, 6 oua separate, un varf de cutit de cream of tartar.
Preparare:
      Untul cu crema de branza si cu treisfert din zahar se bat bine cu mixerul. Se adauga cate un galbenus pe rand avand grija ca dupa fiecare sa mixam aluatul. Se pune faina cernuta putin cate putin pana o incorporam pe toata si esenta de vanilie. Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas si cu cream of tartar. Se adauga in aluat amestecand cu miscari circulare de jos in sus, si incete,  cu o paleta.
    Aluatul rezultat se toarna intr-o forma cu modele frumoase gen coronita sau pentru guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina (eu l-am pus in forma de tort acoperita cu hartie de copt).  Se da la cuptor la temperatura medie pana trece testul scobitorii.
   E un dulce cu un blat fin care se topeste in gura, fara nici o exagerare. happy  L-am servit cu sos de visine home made (intr-o oala am pus visine decongelate, cu zahar dupa gust , am tinut pe foc pana cand s-a topit zaharul apoi am adaugat apa 1-2 pahare , am continuat fierberea pana a mai scazut apa, am pus si  o lg de faina amestecata separat cu putin suc din sosul de pe foc iar cand s-a ingrosat am oprit focul) . Puteti sa-l savurati si altfel. Se poate si insiropa si servi cu frisca si diverse fructe. Daca imi amintesc bine in reteta originala asta si era sugestia de servire. E un dulce la care va puteti da frau liber imaginatiei winking


                                        
   O Duminica frumoasa!                              

14 comentarii:

Teobucatar spunea...

Imi plac prajiturile cu fructe! Arata foarte bine!

adnia spunea...

ce frumos arata! n-ai vrea sa ma primesti si pe mine in blogrollul tau? si eu te voi adauga in al meu cu mare drag, pt. ca ai niste retete numai una si-una!

Lilly spunea...

Arata excelent!Ce consistenta are?Pare compact, usor umed.Il vad bine in torturile alea americane, inalte cu diferite creme.Imi fac un nod la batista si-l incerc.

Simona spunea...

Imi ploua in gura, nu alta!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc draga Teo :*

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Adnia.
Te primesc cu drag, vin acusica sa iau link-ul. :)

Bucate Apetisante spunea...

Lili exact asa si este ,cum spui.
Pe site-ul unde era reteta dupa care eu m-am luat scria ca reteta lor este adaptata dupa pandispanul lui Buddy Valastro. Probabil ca fiecare la randul nostru am modificat-o putin :)

Bucate Apetisante spunea...

Ma bucur ca-ti place Simo !

Dorina spunea...

Hei , ce fain ti-a iesit , trebuie sa fac si eu , arata super fain cu sosul de visine deasupra.

Unknown spunea...

Ce frumos arata!! Super bunatate!

Bucate Apetisante spunea...

Multumiri.
Si ce e fain la ea este ca se pastreaza bine.

Bucate Apetisante spunea...

Paula,multumesc frumos !

Cristina spunea...

Arata atat de apetisant, incat imi dau seama ca desi am intrat de cateva ori m-am multumit doar sa ma uit la poze...

Bucate Apetisante spunea...

Poate o sa si incerci reteta Cristina,cine stie... :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...