Un alt baigli mai gasiti si aici : Baigli .
Cele doua retete sunt diferite in ceea ce priveste consistenta aluatului si umplutura , care de data aceasta e de dovleac.
Aviz incepatorilor in bucatarie: aceasta reteta e una dintre acelea la care cantitatea de faina nu e bine precizata, voi folosi termenul '' atat cat cuprinde'' si asta din cauza ca nu am cantarit faina, am pus putin cate putin pana cand am considerat eu ca e suficient.
Ingrediente:
Aluat: 200 ml apa, 100 ml lapte, 5 lg ulei +1 lg de ulei pt uns mainile la framantat daca e nevoie, 20 g unt topit, 3 lg de zahar si 1 plic zahar vaniliat, un varf de cutit de sare, esenta de lamaie sau de portocala, 1 plic de drojdie uscata de la Dr.Oetker (cred ca are 7 grame ), faina cat cuprinde si 1 ou batut pentru uns . Din cantitatea asta mi-au iesit 2 baigli.
Umplutura : un dovleac (eu am avut unul mediu) curatat de coaja si dat pe razatoare, zahar si scortisoara dupa gust, 1-2 lg de gris.
Preparare:
Apa, laptele se incalzesc. Se pun intr-un bol incapator iar peste ele se pun zaharul si zaharul vaniliat, sarea ,uleiul si untul topit , esenta si drojdia uscata. Se amesteca bine cu o lingura pana ce s-au dizolvat toate. Se pune apoi faina putin cate putin atat cat e nevoie si se framanata pana se ajunge la un aluat pufos. Daca e nevoie , la framantat , se ung mainile cu putin ulei.
Se lasa la crescut intr-un loc cald, timp de o ora. In acest timp dovleacul curatat de coaja si dat pe razatoare se frige intr-o tigaie cu zahar si scortisoara (eu am pus scortisoara din abundenta ca-mi place) pana se inmoaie si apare sucul lasat , se adauga grisul, se mai frige putin si se lasa la racit.
Dupa ce aluatul a crescut frumos, se imparte in doua, se intinde prima foaie avand grija ca pe suprafata de lucru sa fie presarata faina, se pune umplutura si se se roluie aluatul . Capetii i-am inchis cat am putut de bine.
16 comentarii:
mai ai o feliuta si pentru mine? ca arata foarte bine!!!
Mai e foarte putin, dar impartim :)
Multumesc Stefy :-*
draga mea, mersi frumos pentru cuvintele frumoase! si tu esti pentru mine o sursa comtinua de inspiratie. yumi, yumi! te pupp
Si eu iti multumesc Stella !
O Duminica placuta ! :-*
Tare delicios trebuie sa fie...
Da, a fost ... :)
Ce pufos e aluatul! Arata taaare bine! :X
Multumesc draga Maya :-*
sa te trezesti intr-un weekend si sa miroasa asa in casa...mmmm...:)
Salutari Coco ! :-*
ce pufoseni, la cat de bine arata nu poate fi ecat extrem de bun, imi plac :))
Chiar a fost pufos si bun si nu pot decat sa ma bucur ca-ti place Alice. :)
Pupici !
buna! sunt adnia de la Adnia's blog si voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!
Buna Adnia, '' problema'' rezolvata deja ;)
Ce bunãtate, vreau si eu :D
Mai facem Ramo,dovleacul e in asteptare :)
Trimiteți un comentariu