Bine v-am regasit!
Incep anul 2014 pe blog cu o salata de vinete in stil arabesc, Baba Ganoush. E diferita de salata noastra de vinete dar la fel de buna si poate mai sanatoasa.
Ingrediente:
550 g vinete coapte si tocate bine (daca sunt coapte pe gratar e si mai bine, vor avea gustul acela bun de afumat), 7 lingurite pasta de susan (tahini) , 3 catei de usturoi, 5-6 linguri iaurt grecesc (dar se poate inlocui si cu iaurtul clasic), 1/2 lingurita sare de Himalaya, piper, zeama de la o jumatate de lamaie si 1 lingura ulei de masline.
Gramajele sunt doar orientative, cel mai bine este ca fiecare sa puna toate ingredientele dupa propriul gust.
Preparare:
Vinetele se coc, se curata de coaja si se toaca pana ajung ca o spuma. Se lasa la racit (eu am avut congelate asa ca am scapat rapid )
Intr-un mojar am spart cei trei catei de usturoi cu sarea si putina zeama din jumatatea de lamaie pana cand usturoiul a ajuns si el ca o pasta.
Dupa racire vinetele se amesteca cu pasta de susan, iaurtul, piperul, usturoiul din mojar, zeama de la jumatatea de lamaie (atat cat mai puteti stoarce din ea) si uleiul de masline. Se amesteca bine pentru omogenizare iar daca e cazul se mai adauga orice i-ar lipsi astfel incat sa fie pe placul vostru.
Pofta buna !
15 comentarii:
Mai , tu faci bunaciuni d-astea si nu-mi spui? :p
E proaspata, acum ''iesita de pe linia de fabricatie'' :))
imi plac vinetele...deci nu as refuza un pic din aceasta bunatate!!!
Stfey, daca s-ar putea te-as servi fara nici o ezitare. :)
Tare buna e salata asta, imi plac aromele astea putin mai orientale. O zi frumoasa!
Asa este Paula, e buna.
Pupici !
A mai ramas ceva si pentru mine ? La cat de bine arata ...cred ca s-a mancat imediat
Candva trebuie sa fac si eu bunatatea asta!!
Aura, multumesc. S-a mancat destul de repede. :)
Sa o incerci Simona, ca e buna. :)
Imi plac tare mult vinetele preparate asa!!
Si mie Haplea :)
Agentia de formare profesionala Public Euroconsulting, organizeaza curs de BUCATAR si BUCATAR SEF. Acest curs este acreditat ANC; se elibereaza diploma recunoscuta de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei.
Pret: 600 RON BUCATAR si 900 RON BUCATAR SEF!
Fiecare cursant primeste 1 CUPON - 200 RON REDUCERE, valabil 2 luni pentru un alt curs realizat prin compania noastra! Acest CUPON poate fi oferit altei pers! Cursurile se tin in ORADEA - central!
Alte orase in care desfasuram acest curs: Cluj-Napoca, Satu-Mare, Arad, Bucuresti!
Inscrierile se pot face si online, pe site-ul nostru! www.publiceuroconsulting.ro
Informatii suplimentare: 0728.957.877 sau juridic@publiceuroconsulting.ro
Minunata ideea de prezentare! Pup!
Multumesc frumos, va pup si eu !
Trimiteți un comentariu