Prima oara cand o fac. Imi place sa incerc ceva nou, cel putin in ceea ce priveste supele/ciorbele.
Ingrediente:
Ingrediente:
1 salata ,1 bucata piept de pui ,1 ceapa, 400 ml iaurt, 2 morcovi,1 patrunjel, 4 căţei de usturoi, 2 linguri de ulei, 1 lămâie, pătrunjel tocat, mărar tocat (optional), sare, piper, 2-3 galbenusuri de ou, 2 L de apa.
Mod de preparare:
Ceapa se toaca marunt, zarzavaturile se curata, se spala si se dau pe razatoare (partea cu gauri mari).
Se pun la incins intr-o oala cele 2 lg de ulei si se pune la prajit pieptul de pui taiat bucatele, se condimenteaza cu sare si piper iar dupa ce s-au rumenit se adauga si zarzavaturile, ceapa si usturoiul zdrobit. Se calesc in ulei 2-3 min. si se pune apa. Se lasa la fiert. Cand sunt aproape fierte zarzavaturile se adauga salata spalata in prealabil si rupta in bucatele.
Pe la sfarsit , ca sa fie si mai buna ciorba, se face un amestec din iaurt si galbenusuri intr-un bol, se ia cu polonicul supa din oala si se amesteca bine cu iaurtul. Se da focul mai mic si se toarna totul in oala.
Se toaca patrunjelul marunt, si marar daca doriti, si se pun in oala. Se mai fierbe aprox. 5min.
Cand serviti mai puteti acri cu zeama de lamaie.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu