Una din supele mele preferate, cu care am crescut...
Ingredinte :
2 L de apa, bulion de rosii (dupa gust), sare, 1 lgta de vegeta, 1 ceapa, 2-3 lg de ulei, 1-2 lgta de boia dulce, patrunjel verde tocat, orez sau fidea.
Mod de preparare:
Se pune la fiert 2 L de apa cu sare si vegeta.Cand incepe apa sa fiarba se adauga bulion dupa gust.Se lasa la fiert in continuare.In acest timp se face o prajeala dintr-o ceapa tocata marunt ,ulei si boia (boiaua se pune dupa ce ceapa s-a inmuiat).Se ia de pe foc si se torna in oala cu supa.
Dupa cateva minute de fierbere se adauga fideaua si patrunjelul tocat marunt,se opreste focul si se acopera oala cu un capac.Asta numai daca aveti fideaua subtire,daca puneti orez (sau fidea mai groasa) tineti oala cu supa pe foc pana cand e fiert orezul.
Iata si ''inculpatul '' :
Pofta mare va urez!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu