marți, 30 noiembrie 2010
Tiramisu
Ador Tiramisu!
Pot sa mananc cel putin o portie la orice ora din zi. :-)
Pentru reteta facuta de mine este nevoie de :
400 g piscoturi, 250 g crema branza mascarpone,4 galbenusuri,4 linguri zahar,4 cescute de cafea neindulcite,500 ml frisca,un strop de esenta de rom,cacao pentru pudrat.
Preparare:
Intai de toate se face cafeaua in care nu adaugam zahar ci doar cativa stropi de esenta de rom,daca va place.O lasam la racit.
Apoi se prepara crema mascarpone: galbenusurile se freaca cu zaharul pana cand acesta incepe sa se topeasca,apoi se adauga crema mascarpone si frisca pe care am batut-o cu mixerul de dinainte.Se amtesteca bine pentru a se omogeniza crema.
Pe o tava se pune un rand de piscoturi inmuiate si pe-o parte si pe alta in cafea,sa intinde un strat de crema,un rand de piscoturi inmuiate si tot asa pana pana cand se gata piscoturile.
Se acopera tortul cu frisca si se pudreaza cu cacao.Eu am facut tortul pentru noi cei din casa asa ca nu m-am straduit prea mult cu aspectul.
Important: se da pentru cateva ore la frigider si abia apoi se poate taia.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu