Ingrediente:
Pt.blaturi (unul galben si unul maro):
4 oua ,250 gr zahar ,1 plic zahar vaniliat ,4 lg ulei ,un praf de sare,15 lg faina , 2 lg cacao,1 plic praf de copt,11 lg apa calduta
Pt. crema:
Un plic de budinca de vanilie de la Dr.Oetker si pt.asta mai veti nevoie si de 500 ml lapte si 2-3 lg de zahar,250 ml frisca
Glazura :
Aprox 200 gr ciocolata, 2-3 linguri ulei
Mod de preparare :
Cele 4 oua se separa. Galbenusurile se amesteca cu apa calduta, zaharul si zaharul vaniliat. Dupa ce se omogenizeaza se adauga uleiul. Albusurile se bat cu mixerul spuma , se pun galbenusurile pe rand, se mixeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt dar renuntam la mixer si amestecam cu o lingura de lemn de jos in sus.
Jumatate din amestec se toarna intr-o forma de chec tapetata cu hartie de copt. Se coace la 170 grade (cuptor elecric). Se testeaza cu scobitoarea.
In restul de aluat se adauga cacaua si se coace tot intr-o tava de chec,de aceeasi marime.Sa nu trisati,folositi aceeasi tava daca nu aveti doua la fel chiar daca dureaza mai mult.
Dupa ce s-au racit blaturile se taie felii de grosimea unui deget.
In acest timp preparam crema.Batem frisca si facem budinca asa cum scrie pe plic.Dupa ce budinca s-a racit se amesteca cu frisca.
Se unge cu crema fiecare felie de chec,ca pe un sandwichi, si se pune alternativ, o felie galbena,una maro si tot asa pana se gata feliile.Le lipim bine intre ele.
Urmeaza glazura care se prepara astfel: pe foc mic topim ciocolata cu uleiul si cat este inca lichida avem grija sa acoperim toata suprafata prajiturii.
Multumesc Camysh pt.reteta asta de praji si pt.reteta de crema :) (care este de la o alta prajitura dar eu am preferat sa o scriu aici pe aceasta)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu