Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 5 februarie 2011

Tarta cu crema de ciocolata si visine

Sunt convinsa ca parerile sunt impartite: ca arata bine ,ca nu arata bine,dar e prima mea tarta si sunt mandra de ea.  :)))
Aproape toata dupa-masa am cautat un blat de tarta care sa nu fie din biscuiti sau acel blat clasic de tarta,pana am dat peste un blog (Naina) unde blatul e cam ca  la savarine.Ceva de genul oricum.
Restul retetei e proprie imaginatie.
  In cazul in care faceti parte din categoria de oameni carora le place tarta  :))) ,aveti reteta mai jos:
   Ingredientele:
    Pt.blat:
  2 oua,125 gr faina,100 g zahar pudra , 100g unt, 5 lg de lapte,1 plic praf de copt, 1 plic zahar vaniliat, un praf de sare, esenta de vanilie, esenta de rom
Pt.crema:
 Un plic de crema de ciocolata de la Dr.Oetker ,250 ml lapte si 3 lg de zahar pudra.
Pentru decorat  aveti nevoie de 1 borcan de visine din compot fara samburi sau congelate (ca proaspete oricum mancam abia peste cateva luni) , putina frisca ,nici nu e necesara daca aveti altceva cu ce sa decorati.
 Preparare:
  Amestecati cele doua oua cu zaharul pudra.
  Untul il topiti putin la microunde si-l turnati peste oua.
  Praful de copt il amestecati cu faina si puneti faina peste compozitia rezultata pana acum.La fel si un praf de sare.Amestecati bine.                                          
Turnati peste aluat cele 5 linguri de lapte si esentele pe care le-ati ales pentru reteta. Amestecati bine.                    Ungeti forma de tarta cu ulei.
 Turnati aluatul in forma si dati-o la cuptorul preincalzit la 170 grade pana cand este coapta. Se poate incerca cu scobitoarea:

O rasturnati din forma in tava in care vreti sa o decorati si sa o tineti, asta daca nu se mananca imediat:

Preparati crema dupa indicatile de pe plic si umpleti mijlocul tartei.
Ceea ce urmeaza fiecare poate face cum vrea, sa decoreze dupa cum vrea, eu aleg de fiecare data variante simple si rapide asta pt. ca nu prea am rabdare.

Data viitoare cand mai fac tarta folosesc acelasi blat insa voi trece pe crema de vanilie si fructe precum: capsuni sau kiwi, fructe de padure.
Pofta buna!

2 comentarii:

pinky' nails spunea...

arata foarte bine...poate fac si eu ca nu-i chiar asa greu :D

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Pinky, nu e greu deloc.E chiar mai usoara de facut decat orice alta prajitura sau tort.
Si eu voi mai face.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...