S-a oprit ploaia...Mai devreme tuna si fulgera si nu stiam daca sa ma bucur sau sa-mi para rau. Pe caldurile astea doboratoare nu a stricat o ploita ca sa se mai racoreasca.
Si totusi... suficienta racoare parca tot nu e.
Reteta aceasta e facuta sambata trecuta, in ziua de ciuperci de care va spuneam in '' Ciorba rustica de pui '' :) Tocanita e inspirata de pe blogul Iuliei, cu mici diferente.
Ingrediente:500 g ciuperci proaspete (sau din conserva), 1 ceapa mai mare, 2-3 rosii coapte si decojite sau 1 conserva de rosii cuburi in bulion, 1 catel de usturoi trecut prin presa, unt, 2 lgte de busuioc uscat, 1 lgta de rozmarin, 1 lgta chilli, sare, piper daca mai vreti, patrunjel verde tocat.
Prepararea:
Ciupercile se curata de pielita si se spala. Se taie felii subtiri, se pun intr-o tigaie teflonata incapatoare. Se condimenteaza cu sare, piper si se pune untul.Tigaia se aseaza pe foc si lasam ciupercile sa se inmoaie. Punem si ceapa tocata marunt si lasam o vreme sa se friga. Dupa un timp punem rosiile decojite si taiate cuburi, sau pe cele din conserva , adaugam toate condimentele enumerate mai sus si mai lasam asa vreo 5 minute, se adauga si usturoiul trecut prin presa, mai tinem putin pe foc, se presara patrunjelul verde tocat, amestecam si oprim focul. Se serveste alaturi de cartofi piure sau cartofi natur, asa cum i-am servit si eu:
Va doresc pofta buna!
11 comentarii:
foarte buna trebuie sa fie.eu as prefera cu ciuperci proaspete dar asa-s de rare si de scumpe pe aici :(poate imi aduc aminte de reteta in Thailand ca acolo ciupercile sunt la ele acasa.pup si o seara minunata!
Ador tocanitele de ciuperci,egal cum sînt pregatite..cu orez,cartofi,mamaliga..oricum!
Arata foaaarte bine tocanita!
Pupici!
Buna , buna , daca stiam ca faci veneam la tine la masa :))
si eu le ador , ciuperci as papa oricand !!! ... tocanita e delicioasa !!!
Sarah si eu prefer ciupercile proaspete dar daca nu am ,sunt bune si cele din conserva pana la urma.
Iarna nu lipsesc din dulapul meu pe care il numesc in gluma camara, ciupercile, rosiile si porumbul la conserva. :)
Maya, si mie im plac tocanitele de ciuperci iar data viitoare o sa incerc una cu smantana. Asa seamana mai mult cu un sos dar vedem ce-o iesi :)
Dory, vi data viitoare.
Cat, eu te servesc cu o portie de tocanita, dar tu trebuie sa imi dau o cupa din inghetata ta de coacaze, ce zici? :-))
facem tranzactia !!!
poti trage un ochi peste reteta pe care o fac eu si-mi place fff mult :http://catkitchen.wordpress.com/2011/03/26/tocanita-de-ciuperci-cu-smantana/
o zi frumoasa draga mea!!!!oricum toate sunt bune , daca au ciuperci ....
Da,da, lasa asa ceva ma gandeam si eu.Si am mai vazut ca multe gospodine fac ceva in genul.
Nah...ca acum mi-e pofta :))
iufff , si mie ... azi numa de ciuperci am dat peste tot :((
Tocanita de ciuperci este preferata mea!!! Cristina (www.divainbucatarie.ro)
Trimiteți un comentariu