Astazi am avut o zi grea, plina. Acum cateva ore m-am oprit din lucru iar acum ma relaxez in fata calculatorului alaturi de niste bucati dulci si suculente de pepene dar si in fata tv-ului urmarind meciul de box cu Lucian Bute.
Va scriu una din retetele de azi. Cele de prin lunile aprilie - mai care sunt si acum restante nici nu stiu cand ajung sa le postez.
Azi am avut zi de ciuperci, o sa vedeti asta din reteta de ciorba din acest post si din urmatorul fel de mancare pe care il voi scrie.
Am plecat de la reteta Amaliei de ciorba taraneasca de pui dar fiindca nu am avut destule ingredinte din ciorba din ei, am facut cu alte legume si am denumit-o '' ciorba rustica de pui ''.
Ca sa faceti acesta ciorba va trebuie:
2 pulpe de pui de casa, nu din comert daca se poate , 2 morcovi, 1 patrunjel, 5 ciuperci, 1 ceapa, 2 pumni de varza alba taiata fideluta, 2 cartofi medii, 1 rosie bine coapta, bulion dupa gust, 2 lg de ulei, sare, piper, patrunjel , putin leustean, apa.
Prepararea:Se pun la fiert in apa cu sare cele doua pulpe iar in momentul in care se face spuma se curata. Morcovii, patrunjelul se taie cuburi, ceapa se toaca marunt, varza fideluta, ciupercile feliute si se pun toate intr-o tigaie cu 2 lg de ulei pana se inmoaie:
Apoi se pun in oala cu ciorba:
Le lasam la fiert iar cand morcovii si patrunjelul sunt aproape fierti se adauga cartofii curatati si taiati cuburi . Piperati cirobita .
Dupa un timp pulpele de pui se scot din oala, carnea se curata de pe oase si se pune inapoi in oala. Cu alte cuvinte, in oala raman doar bunatatile :))
Lasam in continuare oala pe foc si cand sunt facuti si cartofii, punem rosia decojita si taiata cuburi, bulion dupa gust.
Mai lasam cateva minute , presaram patrunjel verde si leustean tocat si oprim focul:
Nu uitati sa o serviti cu smantana!
2 comentarii:
ciorba din asta cu legume prajite in ulei facea mamaia mea.si era buna rau :)
eu nu prea fac supe/ciorbe dar parca as servi un bol mic de la tine.pupicei
Cu drag Sarah! :)
Trimiteți un comentariu