Ciorba are doua ingrediente principale: carne de vita si ciuperci. As fi vrut sa fie carne de vitel in ciorbita insa nu a fost sa fie. Am cautat eu prin oras sa cumpar dar daca nu am gasit am ajuns la vita.
Iar ciupercile...nelipsitele ciuperci , anul acesta m-au cucerit, am consumat mai multe ca niciodata, se poate vedea asta si din retetele de pe blog si nu sunt scrise toate. :)
Asadar, ciorbita mea contine cum spuneam: carne de vitel (cateva sute de grame), 4-5 ciuperci iar pe langa acestea mai trebuie si : 1 ceapa medie, o bucata de telina, 2 radacini de patrunjel, 2 morcovi, 1 gogosar, sare, piper, 1 lg rasa de vegeta, putin ulei, helas (optional) .Intr-o oala mai incapatoare se pune carnea la fiert in apa cu sare si cand apare spuma (si va aparea cu siguranta o spuma negricioasa si groasa :) ) . Separat intr-o tigaie cu ulei se pun la calit morcovul, patrunjelul si telina fideluta subtire date pe razatoare , ceapa tocata maricel si gogosarul taiat fideluta si el. Se calesc bine in tigaie dupa care se adauga si ciupercile curatate de pielita, spalate si taiate felii.
Se tine totul pe foc pana se inmoaie legumele iar apoi le aruncam in oala cu ciorba:
Click pe poza pentru a mari |
Pofta buna!
7 comentarii:
WOW,ce pofta mi-ai facut!
e a doua ciorbita de vita care o vad in doua zile , trebuie sa fac si eu !!! ... varianta asta cu ciuperci imi place mult !!!
cred ca-i buna.n-am mancat niciodata cu ciuperci.pup
Nici eu nu foloseam inainte ciuperci in ciorbe dar cum ziceam si introducerea retetei , m-au cucerit in acest an.
buna...
si borsul??? Unde e ????
La ingrediente nu am scris bors pentru ca nu am pus.
Am pus Helas in loc de bors.
Trimiteți un comentariu