Continui postarile pe blog tot cu o reteta a copilariei...lapte de pasare. Intotdeauna m-a amuzat denumirea asta dar in acelasi timp nu cred ca exista o denumire mai buna
Retetele sunt diverse, ingredientele cam peste tot aceleasi doar gramajale difera. Da, am cautat pe net reteta deoarece e a doua oara cand fac , prima fiind acum un an si ceva. Aveam nevoie de un refresh al memoriei in ceea ce priveste cantitatile de lapte si oua. Pana la urma tot cum am crezut eu am facut.
Ingredientele sunt: 1 litru de lapte, 5 oua + 2 galbenuse (optional cele 2 galbenuse), zahar dupa gust si 2 pliculete de zahar vaniliat.
Preparare:
Laptele se pune la fiert intr-o oala cu diametrul ceva mai mare (gaura larga, mai pe inteles) , cu zaharul vaniliat. Se separa ouale din care albusele se bat spuma bine cu zahar.
Cand laptele fierbe, se ia cu lingura bucati din spuma de albuse si se pun la fiert in oala cu lapte. Se lasa putin la fiert si pe-o parte si pe alta apoi se scot cu o spumiera si se lasa deoparte. Procedati asa pana se gata toata spuma de albuse. Apoi galbenusele se amesteca si se toarna in oala cu lapte tinandu-se pe foc pana cand incepe sa se ingroase avand grija sa se amestece intr-una in oala.
Cand e gata, se toarna peste bulgarii de albuse si se lasa la racit o vreme dupa care se da la frigider.
Se serveste rece:
Pofta mare!
24 comentarii:
Trebuie sa pun si eu mînuta sa fac! Nu am mai facut de 100 de ani! Arata foarte apetisant!
Aaaaa, si vad ca am fst si prima! Portia mea! :D
(Adelaaaa, ti-am suflat laptele de pasare! :D )
:))
Multumesc Maya!
delicios desert al copilariei , ai ador si-l fac de multe ori !!!!
il ador ;) .... scuze :)))
De o luna ma bate sotul meu la cap sa ii fac,daca tot si-a adus aminte !I-am promis,dar nu stiu cand o sa iasa:)
chiar ca e haioasa denumirea dar desertul este atat de delicios.pup
Nu am mai facut de un secol cred , puteai si tu sa-l faci cand eram si eu prin preajma , nu dupa ce am plecat :))
pff ce pofta mi-ai facut...in curand fac si eu si sper sa-mi iasa:)
Cat, e atat de bun incat nu cred ca e persoana caruia sa nu-i placa.
Teo, si eu l-am facut tot la cerere. :)
Sarah, cand eram mica uneori ma intrebam cum vine asta: lapte de pasare? :)))
Dory,data viitoare! :)
Pinky, succes! Nu e greu deloc.
Imi pare bine c-ai trecut pe la mine!
Desertul copilariei mele... il ador si arata ff apetisant!
Multumesc Cristina!
Recunosc, eu n-am mancat in copilarie asa ceva. Si nici nu ma tenteaza. Dar n-o sa mai scap mult timp, caci sotul meu m-a innebunit sa-i fac. Prin urmare, reteta ta trece in bookmarks :)
mmmm un deliciu!!like,like!!o zi frumoasa!!
Brandusa, o data trebuie sa gusti si dup-aia tot vei vrea. :)
Multumesc '' Fantezie'', o zi frumoasa si tie.
Vai cat imi place!! si de cand n-am mai facut!!
un desert grozav. Nu am facut de mult timp. Te-am adaugat in listuta mea de blogroll, ca sa te pot urmari mai bine. Daca iti face placere, viziteaza si blogul meu.
Multumesc Alinutzika.
Am trecut scurt pe la tine, si voi mai trece.
este un deliciu usor de preparat...
Trimiteți un comentariu