Reteta de tort este preluata de la Gabi (Papa bun) dar fata de al ei acesta este facut la cote mici. Adica am folosit alte cantitati decat Gabi fiindca am copt tortul intr-un mini ceaun proaspat achizitionat. Asa am testat si ceaunul si reteta de tort pe care v-o recomand sincer. Am facut tortul pentru noi, in casa, asa ca nu l-am mai decorat cu frisca, pun frisca numai in farfurii inainte de servire.
Am sa scriu reteta asa cum am facut-o eu, daca vreti reteta originala o gasiti la Gabi pe blog ( http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/tort-cu-visine.html )
Cele necesare (pt. un tortulet mic, facut in ceaun cu o capacitate de 2.75 l ) :300 g visine (daca aveti mai multe puteti pune, eu nu am avut), 4 lg zahar + 1 lg zahar vaniliat pt.indulcirea visinelor + 4 lg zahar pentru blat , 4 oua, 4 lg faina, frisca.
Mod de lucru:
Am uns ceaunul cu ulei si l-am acoperit cu hartie de copt.
Am pus pe fundul ceaunului visine (fara samburi desigur ) si deasupra lor am presarat 4 lg de zahar si 1 lg de zahar vaniliat (eu am am avut zahar vaniliat facut in casa, adica zahar fin, nu pudra cu doar foarte fin, in care am tinut o pastaie de vanilie). Le-am tinut asa pana am preparat blatul: am separat ouale. Albusele se bat spuma , se adauga pe rand cele 4 lg de zahar mixand bine dupa fieare. Apoi, la fel, se adauga pe rand cele 4 galbenuse. La final se adauga si cele 4 lg de faina, tot pe rand, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn sau paleta de plastic.
Compozitia pentru blat se toarna peste visine si se da la cuptor la 160-170 grade pana cand blatul s-a copt. Se testeaza cu scobitoarea.
In reteta originala, se lasa la racit 10-12 ore dupa care se scoate pe un platou, Gabi l-a tinut 2 ore ca nu a avut mai multa rabdare, eu nici atat, l-am tinut 1 ora dar recomand sa fie tinut atat cat trebuie. Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie, eu am pus moturi de frisca cand l-am servit :
Sa-l serviti cu pofta!
18 comentarii:
daca e cu visine , clar e un deliciu !!!
Deci si tu o amatoare de visine :))
papa bun cu visineee =p~-p~
Visinele imi plac tare mult.Te pup!
Ce frumos a crescut...yummy.
La noi nu existã visine în comert, îmi aduc aminte de visini nostri de acasa, ai mei tot timpul pregãtesc compot si dulceatã, mi-au trimis câteva borcane pe care încã nu am ajuns sã le folosesc...deci merçi de reteta:)
Salutari Pinky!
Dia, si mie imi plac mult de tot visinele in prajituri.
Tare frumos ti-a iesit.Nu ma indoiesc ca e tare delicios!
pupici!
Ramona Alina, blatul este cam de trei degete grosime, poate o idee ma mic.
Eu am avut visine puse la congelator de cand au aparut si pacat ce de restul s-a facut gem, preferam sa le congelez si sa le folosesc la prajituri.Dar...data viitoare.
Sa ai o duminica frumoasa!
Multumesc Violette,te pup!
Imi plac la nebunie visinele si cred ca tortul e grozav!Pupici!
Yum yum , aromat , colorat .
Mmmmm, ce bine poate sa arate!
Multumesc fetelor de aprecieri!
Numai bine!
Cu siguranta delicios!!! Arata super bine!
Multumesc Cristinuta! :)
Ce bine arata... Imi place foarte tare!
Ma bucur Simona, mulumesc de vizita!
Trimiteți un comentariu