Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 4 decembrie 2011

Tort cu visine

Reteta de tort este preluata de la Gabi (Papa bun) dar fata de al ei acesta este facut la cote mici.happy  Adica am folosit alte cantitati decat Gabi fiindca am copt tortul intr-un mini ceaun proaspat achizitionat. Asa am testat si ceaunul si reteta de tort pe care v-o recomand sincer. Am facut tortul pentru noi, in casa, asa ca nu l-am mai decorat cu frisca, pun frisca numai in farfurii inainte de servire.
    Am sa scriu reteta asa cum am facut-o eu, daca vreti reteta originala o gasiti la Gabi pe blog (  http://gabyd2.blogspot.com/2011/07/tort-cu-visine.html  )
     Cele necesare (pt. un tortulet mic, facut in ceaun cu o capacitate de 2.75 l )  :
     300 g visine (daca aveti mai multe puteti pune, eu nu am avut), 4 lg zahar + 1 lg zahar vaniliat pt.indulcirea visinelor  + 4 lg zahar pentru blat , 4 oua, 4 lg faina, frisca.
  Mod de lucru:
     Am uns ceaunul cu ulei si l-am acoperit cu hartie de copt.
Am pus pe fundul ceaunului  visine (fara samburi desigur ) si deasupra lor am presarat 4 lg de zahar si 1 lg de zahar vaniliat (eu am am avut zahar vaniliat facut in casa, adica zahar fin, nu pudra cu doar foarte fin, in care am tinut o pastaie de vanilie). Le-am tinut asa pana am preparat blatul: am separat ouale. Albusele se bat spuma , se adauga pe rand cele 4 lg de zahar mixand bine dupa fieare. Apoi, la fel, se adauga pe rand cele 4 galbenuse. La final se adauga si cele 4 lg de faina, tot pe rand, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn sau paleta de plastic.
Compozitia pentru blat se toarna peste visine si se da la cuptor la 160-170 grade pana cand blatul s-a copt. Se testeaza cu scobitoarea.
In reteta originala, se lasa la racit 10-12 ore dupa care se scoate pe un platou, Gabi l-a tinut 2 ore ca nu a avut mai multa rabdare, eu nici atat, l-am tinut 1 ora big grin  dar recomand sa fie tinut atat cat trebuie. Se decoreaza cu frisca dupa imaginatie, eu am pus moturi de frisca cand l-am servit :



           
        Sa-l serviti cu pofta!

18 comentarii:

Anonim spunea...

daca e cu visine , clar e un deliciu !!!

Bucate Apetisante spunea...

Deci si tu o amatoare de visine :))

Unknown spunea...

papa bun cu visineee =p~-p~

DiaMar bucataria galbena spunea...

Visinele imi plac tare mult.Te pup!

Ramona Alina spunea...

Ce frumos a crescut...yummy.
La noi nu existã visine în comert, îmi aduc aminte de visini nostri de acasa, ai mei tot timpul pregãtesc compot si dulceatã, mi-au trimis câteva borcane pe care încã nu am ajuns sã le folosesc...deci merçi de reteta:)

Bucate Apetisante spunea...

Salutari Pinky!

Bucate Apetisante spunea...

Dia, si mie imi plac mult de tot visinele in prajituri.

violette spunea...

Tare frumos ti-a iesit.Nu ma indoiesc ca e tare delicios!
pupici!

Bucate Apetisante spunea...

Ramona Alina, blatul este cam de trei degete grosime, poate o idee ma mic.
Eu am avut visine puse la congelator de cand au aparut si pacat ce de restul s-a facut gem, preferam sa le congelez si sa le folosesc la prajituri.Dar...data viitoare.
Sa ai o duminica frumoasa!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Violette,te pup!

TeoBucatar spunea...

Imi plac la nebunie visinele si cred ca tortul e grozav!Pupici!

Dorina spunea...

Yum yum , aromat , colorat .

Maya spunea...

Mmmmm, ce bine poate sa arate!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc fetelor de aprecieri!
Numai bine!

CRistina spunea...

Cu siguranta delicios!!! Arata super bine!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Cristinuta! :)

Simona spunea...

Ce bine arata... Imi place foarte tare!

Bucate Apetisante spunea...

Ma bucur Simona, mulumesc de vizita!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...