Din pacate, pentru o vreme (sper eu cat mai scurta), am accesul mai restrictionat la internet ca alta data. Adica momentan avem o singura sursa de net si o impartim Cine stie, poate maine treaba nu va mai fi asa si lucrurile revin la normal.
Ramane de vazut...
Reteta urmeaza si ea, nu stiu cand. Doar doua indicii va dau : fructe si caramel.
Editare: Reteta asta mi s-a parut atat de buna incat dupa ce am auzit de ea, era seara, a doua zi a trebuit sa o fac. Ca am venit obosita de la lucru, ca era luni si ca poate mai bine asteptam weekendul caci atunci fac de obicei prajituri, nimic nu a contat , mai important era sa vad ce minunatie de praji iasa din reteta ce mi-a fost descrisa. Nu stiam decat modul de aranjare al ei si ingredientele in mare. Cantitati si mod de preparare exact , de unde asa ceva...
Si atunci, dupa imaginatie si prezentarea ei ce mi-a ramas in minte am purces la treaba.
Am ales o tava mica, fiind prima oara cand o faceam riscam sa dau gres. Si-am zis ca mai bine prajitura sa fie pentru inceput la scala mica (tava de 28x20cm ).
Hai ca v-am facut destul sa asteptati destul dupa reteta
Ingrediente:
3 mere si jumatate mi-au trebuit mie pentru tava din pozele de mai jos de 28x20 cm, zahar cat sa acopere suprafata tavii +alte 4 lg zahar , 4 oua, 4 lg de faina, 8 visine (in cazul meu) 1 lgta de praf de copt, esenta de vanilie, 200 g ciocolata menaj ( eu am avut 100 g cioco neagra si 100 g cioco clasica, cu continut normal de cacao), un cub de unt, frisca optional.
Preparare:
Merele se curata de coaja, li se scoate cotorul si se taie in doua ca in poza de mai jos:
In tava se presara zahar cat sa acopere toata suprafata :
Se da la cuptor pana cand zaharul se caramelizeaza. In acest timp noi spalam visinele si le scoatem samburele. Apoi ne apucam de blat. Pentru inceput se separa ouale din care albusele se bat spuma tare cu 4 lg de zahar. Galbenusele se adauga si ele pe rand mixand dupa fiecare. Dupa ce astea sunt incorporate trebuie adaugata faina amestecata cu praful de copt. Se adauga putin cate putin peste amestecul de oua , cu o lingura de lemn sau paleta de plastic, cu miscari incete de jos in sus. Ultima se adauga esenta de vanile si amestecam pentru ultima oara pentru omogenizarea tuturor ingredientelor.
Dupa ce zaharul din tava s-a caramelizat, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca usor dupa care se ''infig'' jumatatile de mere in caramel pe toata suprafata tavii si in gaurile din mere se baga cate o visina :
Se da la cuptor din nou tava pana cand merele s-au inmuiat usor :
Peste tot ce este in tava se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor pana se coace blatul auriu si trece testul scobitorii :
Lasam la racit timp in care ne punem sa preparam glazura. Ciocolata se pune la topit (metoda bain marie) impreuna cu untul. Cand s-a topit in intregime se intinde pe prajitura. Nu m-am ''agitat'' prea mult sa fie intinsa perfect fiindca oricum deasupra stiam ca voi decora cu frisca:
Asa arata prajitura scoasa aproape imediat din cuptor. Din pacate pozele nu sunt grozave ...
3 mere si jumatate mi-au trebuit mie pentru tava din pozele de mai jos de 28x20 cm, zahar cat sa acopere suprafata tavii +alte 4 lg zahar , 4 oua, 4 lg de faina, 8 visine (in cazul meu) 1 lgta de praf de copt, esenta de vanilie, 200 g ciocolata menaj ( eu am avut 100 g cioco neagra si 100 g cioco clasica, cu continut normal de cacao), un cub de unt, frisca optional.
Preparare:
Merele se curata de coaja, li se scoate cotorul si se taie in doua ca in poza de mai jos:
In tava se presara zahar cat sa acopere toata suprafata :
Se da la cuptor pana cand zaharul se caramelizeaza. In acest timp noi spalam visinele si le scoatem samburele. Apoi ne apucam de blat. Pentru inceput se separa ouale din care albusele se bat spuma tare cu 4 lg de zahar. Galbenusele se adauga si ele pe rand mixand dupa fiecare. Dupa ce astea sunt incorporate trebuie adaugata faina amestecata cu praful de copt. Se adauga putin cate putin peste amestecul de oua , cu o lingura de lemn sau paleta de plastic, cu miscari incete de jos in sus. Ultima se adauga esenta de vanile si amestecam pentru ultima oara pentru omogenizarea tuturor ingredientelor.
Dupa ce zaharul din tava s-a caramelizat, se scoate tava din cuptor, se lasa sa se raceasca usor dupa care se ''infig'' jumatatile de mere in caramel pe toata suprafata tavii si in gaurile din mere se baga cate o visina :
Se da la cuptor din nou tava pana cand merele s-au inmuiat usor :
Peste tot ce este in tava se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor pana se coace blatul auriu si trece testul scobitorii :
Lasam la racit timp in care ne punem sa preparam glazura. Ciocolata se pune la topit (metoda bain marie) impreuna cu untul. Cand s-a topit in intregime se intinde pe prajitura. Nu m-am ''agitat'' prea mult sa fie intinsa perfect fiindca oricum deasupra stiam ca voi decora cu frisca:
Asa arata prajitura scoasa aproape imediat din cuptor. Din pacate pozele nu sunt grozave ...
A doua zi:
17 comentarii:
Mere si caramel! O combinatie super!
Il est superbe ce gâteau, avec la couverture de chocolat et chantilly c'est une vrai tentation, bien gourmande!
bisous
Super buna!Imi place!
Arata apetisant!
Reao!!! Faci pofta si nu spui si reteta :)
Wowwww,fructe si frisca merge la fix!
Delicioasa!!!!
Super combinatia! Mi-ai facut pofta de ceva dulce... Pup
Ce bine arata! Asteptam reteta! Pup
Da Lady,merg super bine, si pe deasupra si visine!
Merci beaucoup Beth! :-*
Langmina si Felis, va multumesc ! :-*
Dory, hai ca o scriu acum.
Acum e momentul. :)
Teo, In bucatarie cu Aziz si Cristina, va multumesc de vizita! Pupici!
Mamã ce bunãtate!!!mmm...
Multumesc Ramona. :-*
Daca rasturnam prajitura dupa ce s-a copt si apoi s-o ornam , ar fi bine ??
Trimiteți un comentariu