Reteta simpla, asamblarea cu siguranta e cea mai simpla dar buna e prajiturica asta. Laudata :)
Reteta de blat am luat-o de pe un site strain, dar am modificat cantitatile. Crema, o combinatie din mai multe creme, facuta de fapt dupa cum am crezut eu ca va fi buna si era cat pe ce sa dau gres cu ea. Noroc ca m-am consultat cu sorella.
Mai jos reteta...
Ingrediente:
Blat: 7 oua, 210 g zahar, 200-210 g faina, 60 g amidon alimentar, esenta de vanilie din comert (fiindca e indulcita), un strop de sare. Pentru insiropat blatul: o cafea naturala rece.
Crema: 400 ml smanatana pentru frisca, zahar pudra dupa gust, 250 g ricotta, 7-8 foite de gelatina (de preferat 8), 150 ml lapte, 1 pastaie de vanilie, esenta de vanilie (optional, dupa gust). Cacao pentru ornat (optional)
Preparare:
In bolul de mixer se pun ouale, zaharul, esenta de vanilie si se bate la viteza maxima timp de 10 minute. Faina impreuna cu amidonul si praful de sare se cern. Se adauga putin cate putin peste compozitia de oua si se amesteca usor de jos in sus . Compozitia rezultata se toarna intr-o tava acoperita cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pana cand s-a copt un blat frumos, auriu.
Se lasa la racit.
Intre timp preparam crema astfel: smantana pentru frisca se bate cu mixerul adaugand zaharul pudra (dupa gust). Poate ar trebui facuta putin mai dulce decat v-ar placea fiindca la un moment dat vine adaugata si ricotta care ii va lua din dulceata.
Laptele se pune pune pe foc impreuna cu pastaia de vanilie despicata de dinainte si scoase din ea bobitele, pe care le punem tot in lapte. Lasam sa fiarba un timp, nu prea mult, dupa care adaugam foitele de gelatina inmuiate in apa in prealabil. Luam vasul de pe foc , amestecam in el pana cand gelatina s-a topit complet si il lasam deoparte pana ajunge caldut.
Amestecam ricotta cu frisca, se adauga laptele din care am scos pastaia de vanilie si daca se vrea se mai poate adauga esenta de vanilie.
Amestecam in vas pentru omogenizare si dam la frigider pana cand crema se intareste. La mine in aprox. 25 minute s-a ingrosat.
Dupa toate acestea blatul ar trebui sa fie rece deja. Tava in care l-am copt se acopera cu folie de plastic lasand marginile mai lungi iar peste ea, pe fundul tavii punem hartie de copt fiindca asa prajitura nu se va lipi de folie si o vom putea scoate usor din tava. Se pune blatul in tava, se insiropeaza cu cafea (eu as fi vrut ca prajitrica mea sa iasa si mai insiropata dar n-a fost sa fie ) se intinde crema , se inchid marginile foliei si se da la frigider. E de preferat sa stea peste noapte la rece.
Inainte de servire se poate presara cacao :
24 comentarii:
Arata tare bine! Asteptam reteta.
Iti doresc o saptamana usoara.
Grozava!!!!pup o zi frumoasa sa ai!!!
arata super bine!! primesc si eu o bucatica o data cu reteta?:)
Hmmmm, astept reteta, osectiune tare delicioasa! Pupic!
Arata super! Uite cum ne faci tu mereu curiosi... :)
Pupici
Fancy Cake, multumesc mult, la fel iti doresc si tie!
Multumesc '' In bucatarie cu Aziz ''!
Stefy, acum e momentul.Mai sunt max.4 bucatele. :)
S-a mancat repede si am dat si prin familie.
Adela,multumesc mult! Pupici!
Simo, gata, e scrisa si reteta. :)
Pupici !
Imi place ce a iesit , arata bine .
arata bine.pt gustul meu mult blat putina crema
Thanks Dory!
Anonim, sa sti ca blatul e unul usor umed, nu e inecacios.
Dar pentru ca sa-ti placa poti face un blat din mai putine oua iar pentru crema inmultesti ingredientele sa iasa mai multa.
Arata minunat si cu siguranta este grozava!Pupici!
Multumesc Flory!
Imi place crema asta!Crd ca a fost buna!
Da Teo, e foooarte usoara. :)
Cred ca a fost tare buna...
BA,daca esti draguta sa modifici adresa mea-www.teobucatar.ro,sa ne gasim mai repede:)Mersi si pupici!
PsTe-am adaugat,desigur,la noul meu blogroll
A fost, Cristinutza :)
Teo, am modificat eu ceva pe acolo, sper sa fie ok.
No ca am ajuns pe umele lasate de tine si dupa parfumul prajiturii.
Ma bucur sa iti vad pisoiul pe blog, Lilly ;)
Trimiteți un comentariu