Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

marți, 14 decembrie 2010

Cartofi umpluti


Desi cere ceva timp,e delicioasa reteta,trebuie sa o incercati.
Cele necesare:
  Pentru 8 bucati : 4 cartofi mari
  Pentru umplutura : kaizer 100-200 g , 1 rosie ,miezul de la cartofii fierti,maioneza,sare,piper,putin marar,cascaval.
Prepararea:
  Cartofii se spala si se pun la fiert in apa cu tot cu coaja:
  Pana fierb, kaizerul si rosia se taie cubulete mici.Incercati cat puteti sa nu ramana si semintele de la rosii:
Dupa ce cartofii au fiert,se scot din oala si se lasa la racit.Dupa racire se curata de coaja si se taie in doua pe lat:

Cu ajutorul unei lingurite scoateti miezul afara dar cu grija sa nu rupeti marginile cartofului si nu aruncati miezul caci avem nevoie de el:
Separat intr-un vas se pun rosia ,kaizerul cubulete,miezul de la cartofi,mararul,sarea si piperul:

Se adauga si maioneza:
 

Se amesteca bine si fiecare cartof se umple  dupa care se pune intr-o tava unsa cu unt in prealabil:
Cascavalul se rade (pe partea cu gauri mari de la razatoare):

Fiecare cartof in parte se acopera cu cascavalul ras:
Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade si se tine pana cand cascavalul devine auriu:
Pofta buna!

3 comentarii:

Dorina spunea...

Suna bina , arata bine , trebuie incercat

Bucate apetisante spunea...

Este intr-adevar o reteta buna.Numai sa ai norocul sa nu nimeresti niste cartofi sfaramiciosi.

cristal.angel spunea...

arata demential!!
trb incercat

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...