Aceasta crema o puteti manca la desert sau o puteti folosi la prajituri.Eu am facut-o azi pentru prajitura.
Reteta am luat-o dintr-o carte de bucate pe care o am de multi ani si am modificat-o dupa cum am crezut eu ca e mai buna.Avem nevoie doar de cateva ingrediente pentru a o face.
Ingredinte cum ar fi:4-5 oua de la care folosim doar galbenusurile,500 ml lapte,1 lg cu varf de amidon alimentar de la Dr.Oetker,3 lg de zahar ,cam 1 lg esenta de vanilie,depinde de cat e de tare esenta voastra.
Mod de preparare:
Intr-un bol se freaca bine galbenusurile cu zaharul si cu amidonul (adica ingredientele solide) pana cand zaharul se topeste.In acest timp punem la fiert laptele pe foc iar cand incepe sa se incalzeasca puneti esenta si amestecati.
Turnati o parte din lapte peste galbenusuri si amestecati bine iar apoi turnati si restul de lapte.In oala in care am fiert laptele se toarna acest amestec din galbenusuri,lapte,esenta de vanilie,zahar si amidon si se tine pe foc amestecand intr-una cu un tel pana incepe sa se ingroase.
Se toarna in orice vas doriti si se lasa la racit.
Se serveste rece.
2 comentarii:
Bag si eu o lingurita in cescuta ta :)
Esti invitata mea :)
Trimiteți un comentariu