Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 30 decembrie 2010

Ciorba de pui a la grec

Daca nu ati facut-o pana acum,trebuie sa o faceti,este o ciorba foarte buna!
Aveti nevoie de :
     bucati de pui (orice aveti voi dar sa aibe si os) 2 morcovi, 1 patrunjel sau pastarnac , o bucata de telina, 100-150 g orez, smanatana,1 ceapa,2 oua, patrunjel verde,sare,piper,apa.
 Prepararea:
  se pun la fiert in apa cu sare bucatile de pui si ceapa intreaga curatata.Cand apare spuma,se ia cu o spumiera.Pana carnea fierbe noi curatam morcovii,patrunjelul si telina si le dam pe razatoare.Cand carnea este fiarta o scoatem din supa si o lasam deoparte sa se raceasca.Punem legumele date pe razatoare si orezul spalat bine ,la fiert.Curatam carnea de pe oase,o maruntim si o aruncam inapoi in oala cu supa.Cand legumele sunt fierte separam galbenusele de albuse pentru ca avem nevoie doar de galbenuse la ciorba.
Le frecam intr-un vas incapator cu smantana ,puneti smatana atat cat va place voua,si luam cu un polonic ciorba din oala si o punem peste ouale cu smantana din vas.Amestecam bine de tot si continuam sa punem ciorba in vas pana cand acesta s-a umplut.
 Apoi turnam incet tot inapoi in oala cu ciorba,mai lasam putin sa fiarba dar oala sa fie pe foc mic si doar atat pana cand tocam patrunjelul verde.Daca nu procedati asa smantana vi se va taia si va arata urat.Gustul nu se schimba dar e vorba de aspect.Punem patrunjelul verde tocat in oala si oprim focul.E gata ciorba.
  Se poate servi cu zeama de lamaie, e si mai delicioasa. :)

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...