Reteta e preluata de pe ''Cuinabanateana''.
Ingrediente:
Blat: 250 de grame de biscuiti , 50 de grame de unt topit
Crema: 4 galbenusuri , 160 de grame de zahar , 2 plicuri de zahar vanilat , 3 linguri cu varf de amidon alimentar , 450 ml. lapte , 1 lingura rasa de gelatina granulata , 250 de grame de branza de vaci pe care o stroarceti bine, fructe proaspete sau din compot, in reteta asta persici.
Bezea: 4 albusuri ,4 linguri de zahar.
Preparare:
Se cantaresc biscutii si se topeste untul.Biscuitii se sfarama bine si deasupra lor se toarna untul topit.
Se amesteca biscutii cu untul, obtinand un aluat. Acest aluat se muleaza intr-o forma de tort acoperind fundul si urcand cam 2-3 cm in sus .Presati bine aluatul. Se da la rece pentru 30 de minute.
Pentru crema: gelatina se pune la hidratat, cu 2-3 linguri de apa .Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga amidonul, omogenizandu-se totul.Laptele se incalzeste, apoi se toarna incet peste compozitia de galbenusuri, amestecand continuu; vasul se muta pe foc mic si se fierbe amestecand intr-una, pana cand se ingroasa bine, apoi se ia de pe foc.Se adauga imediat branza de vaci, in crema fierbinte, si se mixeaza totul pana la obtinerea unei creme fine.
In crema calda se adauga gelatina hidratata si se amesteca pana se dizolva.
Deasupra blatului de biscuiti care ar trebui sa fie intarit se pun fructele. Deasupra lor se toarna crema si se da imediat la rece.
Albusurile se mixeaza spuma tare, se adauga zaharul si se continua mixarea pana se formeaza o bezea.Se adauga bezeaua deasupra cremei, aranjandu-se neuniform,de parca ar fi in valuri.
Se baga tarta la cuptorul preincazlit si se lasa pana se coloreaza bezeaua.Doar pentru asta se baga la cuptor.Daca aveti mini butelie pt.flambat,folositi-o.Scapati de a a ma incalzi cuptorul si de a baga tarta acolo.
Se baga la frigider pentru 3 ore, apoi se indeparteaza inelul detasabil de la forma de tort si se poate servi :
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu