Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 4 decembrie 2010

Piure de cartofi

O sa spuneti: '' o reteta banala,pe care o stie si o face toata lumea''  :)  Da,numai ca s-ar putea sa nu stiti doua mici trucuri pentru ca sa fie mai bun,mai pufos.Sau poate le stiti... Reteta asta de piure e combinata din alte doua retete: una de la un restaurant iar a doua e reteta mamei.
Ingredintele necesare:
 1 kg de cartofi sau mai mult daca aveti mai multe guri de hranit in casa , lapte,unt sau margarina,putina sare,vegeta,ulei.
Mod de preparare:
  Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu putina sare.Cand sunt fierti scapam de apa din oala,ne inarmam cu o presa cartofi sau acel spargator de cartofi pentru care iti trebuie cat de cat rezistenta pana spargi toti cartofii si trecem la treaba.Cand suntem siguri ca nu ne-a scapat nici un cartof intreg,adaugam untul sau margarina,amestecam pentru a se incorpora in piure,1 lg rasa de vegeta sau cat vreti voi (in functie de gustul fiecaruia) amtestecam bine,ulei 2 lg ca il face mai pufos,lapte atat cat vreti voi sa fie de moale piureul.Amestecam din nou bine de tot si servim cu orice fel de friptura sau tocanita.
 Poate ca am stricat o reteta de mancare buna si sanatoasa punand ulei si vegeta,dar garantat vegeta ii da un gust mai bun iar uleiul il face mai pufos.

0 comentarii:

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...