O sa spuneti: '' o reteta banala,pe care o stie si o face toata lumea'' :) Da,numai ca s-ar putea sa nu stiti doua mici trucuri pentru ca sa fie mai bun,mai pufos.Sau poate le stiti... Reteta asta de piure e combinata din alte doua retete: una de la un restaurant iar a doua e reteta mamei.
Ingredintele necesare:
1 kg de cartofi sau mai mult daca aveti mai multe guri de hranit in casa , lapte,unt sau margarina,putina sare,vegeta,ulei.
Mod de preparare:
Cartofii se curata si se taie cuburi.Se pun la fiert in apa cu putina sare.Cand sunt fierti scapam de apa din oala,ne inarmam cu o presa cartofi sau acel spargator de cartofi pentru care iti trebuie cat de cat rezistenta pana spargi toti cartofii si trecem la treaba.Cand suntem siguri ca nu ne-a scapat nici un cartof intreg,adaugam untul sau margarina,amestecam pentru a se incorpora in piure,1 lg rasa de vegeta sau cat vreti voi (in functie de gustul fiecaruia) amtestecam bine,ulei 2 lg ca il face mai pufos,lapte atat cat vreti voi sa fie de moale piureul.Amestecam din nou bine de tot si servim cu orice fel de friptura sau tocanita.
Poate ca am stricat o reteta de mancare buna si sanatoasa punand ulei si vegeta,dar garantat vegeta ii da un gust mai bun iar uleiul il face mai pufos.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu