Prima oara cand fac savarine dar cu siguranta nu ultima.
Reteta e preluata de la Olguta de pe A.C.si pt. pofticiosi :) se gaseste mai jos :)
Ingrediente:
Ingrediente:
pt. aluat: 5 oua, 6 lg de pesmet, 5-6 lg de zahar (dupa gust). Daca doriti sa dati un plus de aroma puteti pune si putina coaja de lamaie sau portocala, sau putina esenta de vanilie. Cum doriti.
pt. sirop : apa, zahar si esenta de rom.
Va mai trebuie si : frisca si gem de caise (sau de care vreti voi).
Preparare:
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma, galbenusurile se amesteca bine cu zaharul pana devin ca o crema spumoasa. Se adauga pesmetul lingura dupa lingura, amestecand dupa fiecare pana cand l-ati incorporat pe tot.
Apoi se adauga spuma de albusuri cu o paleta, amestecand usor pt. ca,,,,,consistenta sa ramana pufoasa.
Se toarna in formele pt. savarine , care au fost unse cu unt si tapetate cu faina, pana aproape sus. Eu am avut forma de mini guguluf perfecta si pentru savarine.
Se dau la cuptorul preincalzit la o temperatura de 190 grade timp de 10-20 min sau pana cand vedeti ca s-au copt. Le urmariti, nu le lasati de unele singure :) Siropul se face astfel: apa se pune la fiert cu zaharul. Cand acesta s-a topit se opreste focul si se adauga esenta de rom.Se amesteca si se lasa la racit.
Dupa coacerea si racirea savarinelor, se taie capacul iar apoi se insiropeaza. Se intinde gemul, frisca, se pune capacul si nu va mai ramane decat sa le serviti.
Pofta buna!
30 comentarii:
Ce frumoase sunt!!Eu n-am facut inca savarine, dar nu pare greu de facut! Fur o savarina de aici ca sa-mi potolesc pofta pana le vine randul :)
Pentru prima oara ti-au iesit perfecte, felicitari!
Nici eu n-am incercat inca...
Weekend placut, pup!
Magnifiques, tu peut envoyé 6 pour paris!
bisous
Superbe ti-au iesit !
Foarte frumoasa forma .Imi place mult . :)
Vreau si eu una,,,,,,,,se poate?
Paula sunt chiar usor de facut.Initial si mie mi-a fost frica de ele dar abia acum dupa ce le-am facut mi-am dat seama ca nu aveam de ce :)
Delicious Flavours , multumesc.Sa le incerci ca-s mult mai bune ca alea de la cofetarie.
Beth, tu est sympathique. :-* Merci beaucoup.
Lia,multumesc! Si mie imi place forma.
Esti invitata mea Mirela. :)
vorba noastra imi ploua in gura de pofta ..
Sorella , m-ai nenorocit
si cand ma plangeam ca nu am forme de savarine....ai aparut tu cu salvarea, ce-i drept ale tale arata mult mai frumos decat clasicele savarine!
Frumoase savarine!! Am facut si eu prima oara acum cateva luni, si mi s-au parut mult mai bune si mult mai sanatoase decat cele din comert!
Claudia, ma bucur ca-ti plac.
Sis, treci la treaba ;)
Adnia,multumesc frumos. :-*
Asa este Simona,mult mai bune.
Multumesc !
Îmi lasã gura apã!!!reteta ta e asa de simpl~ca trebuie sa incerc si eu:)
Multumesc Ramo.
Reteta nu e gandita de mine, si eu la randul meu am preluat-o.
Sa-mi dai de veste cand o faci sa vad ce parere ai. :D
Imi e dor de savarine!!!! Multumesc pentru reteta!
Vai de mine cum arata! Cu antitalentul meu la dulciuri nici nu mi-as fi imaginat sa aspir la asa ceva. Dar ce zici tu pare tare simplu, poate incerc, nu am forme de savarine da' cre' ca merg si alea de briose asa, de-o prima incercare :).
Superbe!!!!
Irina, cu multa placere.
Smaranda, sigur ca merg si in forme de briose doar ca nu vor avea forma aia, si sigur e usor de facut, cel putin mie asa mi s-a parut.
:-*
Cristina, multumesc.
Ei da...daca sunt facute in casa ador savarinele!!!
Si eu Haplea,si eu :D
Minunateeeeeeeeeeeeeeeeee.
Multumesc Carol!
Trimiteți un comentariu