Reteta e a Laurei Adamache si o gasiti aici . De mult aveam in plan sa o fac iar acum cumparand niste forme in care as fi putut face aceste prajiturele (vezi poza de mai jos) m-am pus pe prajiturit.
Laura avea alte forme insa nu le-am gasit si a trebuit sa ma multumesc cu acestea:
Pentru babà aveti nevoie de :
150 g faina, 110 g ulei, 2 oua si un galbenus, 7 grame drojdie uscata, 1 ligurita de zahar (eu am pus ceva mai mult, in jur de o lingura). Mie la cantitatea asta si la formele pe care le am mi-au iesit 4 babà si inca 2 in forme de briose (se vad in poze).
Pentru sirop : apa, zahar si esenta de rom. Toate le-am pus dupa gust.
Pentru gust si decor: frisca batuta , cirese confiate, sos de zmeura.
Preparare:
Se mixeaza uleiul cu zaharul , se adauga cele 2 oua pe rand si galbenusul, continuam sa mixam, apoi adaugam faina amestecata cu drojdia, putin cate putin si mixam pana s-a omogenizat totul. A rezultat un aluat lipicios pe care l-am intins in formele acoperite cu hartie de copt (in cazul meu) sau unse cu unt si tapetate cu faina. Se lasa in forme pana cand cresc in volum iar apoi se dau la cuptor pana cand sunt coapte.
Se lasa la racit timp in care se face siropul punand intr-o oala apa la fiert cu zahar. Dupa topirea zaharului se opreste focul si se pune esenta de rom. Se lasa la racit.
Se insiropeaza fiecare prajiturica, se taie in doua, se decoreaza cu frisca , cirese confiate si sosul de zmeura:
Spor la prajiturit !
14 comentarii:
Ce bine arata!!! Vreau si eu o portie ;)
Sunt fooarte bune ! Eu am facut de post si tot bune au fost :)
Multumsc Paula! :-*
Mirela, asa este,sunt foarte bune. :)
Nu stiam ca exista si varianta de post.
Cu siguranta e foarte ajutatoare reteta pentru cine post.
vaaaiii ,,,,cum arataaa...!!!
Multumesc Coco!
Foarte bine arata!!! Mai ai??
Pupici
Nu Simo, nu mai este dar se poate face :)
Pupici si tie!
Mmmm...grozav arata!!!
Haplea, multumiri!
Arata tare apetisant !!!!
O duminica placuta , draga mea !!
Multumesc Adina, o seara frumoasa !
it looks gorgeous!
Thank you Dina !
Trimiteți un comentariu