Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 9 ianuarie 2013

Gris cu lapte - amintiri dulci din copilarie


Grisul cu lapte, desertul copilariei. Nu e cine stie ce reteta dar merita sa fie readus in fata reflectoarelor sau macar a ...blitzurilor   :)  Scriu reteta simpla, cine doreste o poate imbunatati.

  Pentru cine nu a mai facut pana acum asa ceva, va trebuie :   
               700 ml lapte, 100 g gris si 50 gr. sau 60 gr. de zahar, depinde de cat de dulce va place.
Prepararea:
            Se pune laptele la fiert cu zahar. 

    Cand incepe sa fiarba iar zaharul s-a topit adaugati grisul. Amestecati intr-una cu un tel pana cand grisul a absorbit tot laptele, adica pana cand s-a ingrosat bine si mai tineti pe foc cateva minute (nu prea multe) :

                      
        Se muta in vasele in care le serviti cat e cald inca.
 Se poate servi cu orice fel de gem, sos caramel , scortisoara, cacao. La mine in poza in spate e gris cu sos caramel, fata-stanga e cu gem de caise si fata-dreapta gem de visine.

                     

          Sa-l serviti cu pofta ! 
                 
   

5 comentarii:

Unknown spunea...

Simpla dar buna foc!! Tare frumos ai prezentat-o!

Beth Martins spunea...

Hummmm...excellent ce dessert une délice!

Bisous

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Paula! :-*

Bucate Apetisante spunea...

Beth, merci !
Bisous !

Simona spunea...

Chiar ca n-am mai mancat gris cu lapte din copilarie! :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...