Grisul cu lapte, desertul copilariei. Nu e cine stie ce reteta dar merita sa fie readus in fata reflectoarelor sau macar a ...blitzurilor :) Scriu reteta simpla, cine doreste o poate imbunatati.
Pentru cine nu a mai facut pana acum asa ceva, va trebuie :
700 ml lapte, 100 g gris si 50 gr. sau 60 gr. de zahar, depinde de cat de dulce va place.
Prepararea:
Se pune laptele la fiert cu zahar.
Cand incepe sa fiarba iar zaharul s-a topit adaugati grisul. Amestecati intr-una cu un tel pana cand grisul a absorbit tot laptele, adica pana cand s-a ingrosat bine si mai tineti pe foc cateva minute (nu prea multe) :
Se muta in vasele in care le serviti cat e cald inca.
Se poate servi cu orice fel de gem, sos caramel , scortisoara, cacao. La mine in poza in spate e gris cu sos caramel, fata-stanga e cu gem de caise si fata-dreapta gem de visine.
Sa-l serviti cu pofta !
5 comentarii:
Simpla dar buna foc!! Tare frumos ai prezentat-o!
Hummmm...excellent ce dessert une délice!
Bisous
Multumesc Paula! :-*
Beth, merci !
Bisous !
Chiar ca n-am mai mancat gris cu lapte din copilarie! :)
Trimiteți un comentariu