Un desert spumos, usor ,cu putine ingrediente si care nu cere multa atentie.
Ingredientele sunt preluate dintr-o reteta de pe Lemon Squeez.
Acest desert putea fi ornat cu frisca si servit ca atare sau cu piscoturi si fructe din compot. Eu l-am servit asa simplu, sa-i simt mai bine aroma.
Ingrediente:
3 oua separate, 50 g zahar, 100 ml Limoncello (eu de data aceasta am folosit lichior crema) , coaja si sucul de la o lamaie.
Preparare:
Galbenusurile se amesteca ( pana capata consistenta unei creme) cu zaharul, coaja si sucul de lamaie si cu Limoncello. Se pune pe foc la bain marie pana se ingroasa . Se da la o parte de pe foc, se transfera intr-un vas mai mare , se acopera cu o folie alimentara deasupra pentru a nu-si forma pojghita, se da la frigider pana cand se raceste. Dupa racire se amesteca usor, cu o paleta, cu albusurile batute spuma tare. Se pune in cupe si se dau la frigider pana la servire.
8 comentarii:
Delicat si rafinat desertul asta!
Uite unde trebuia sa folosesc bautura de la Lidl!~X(
Fin,fin!
Asa e Paula, multumesc de vizita. :)
Adina, si unde ai folosit Limoncello, la ce?
Daca l-ai baut ,e bun si asa. ;)
Bun, bun!!!
un desert foarte fin si delicat! un blog frumos cu retete minunate!
gustoooooooooooooos!
Diamond, multumesc frumos.
Multumesc si Simona si Adnia.
Va pup ! :-*
Trimiteți un comentariu