Ingredinte:
5 oua,285 g zahar,75 ml apa rece,425 ml lapte, 1 lg esenta de vanilie
Cantitatile sunt pentru tavita de aluminiu din poza de mai sus.
Mod de preparare:
Se bat 5 oua cu aprox. 85 g zahar.Se lasa deoparte.
Apoi se pune intr-o oala 75 ml apa rece fara a i se da foc, se pun 200 g zahar in oala in mijloc,fara sa se atinga marginile oalei cu zahar.Se da drumul la foc si asteptam aprox.10 min pana se topeste zaharul in apa,se vede ca incepe sa faca bulbuci si se coloreaza in maroniu.Cand se considera ca e suficient de ars zaharul se toarna in tavita de aluminiu sau vas yena (ce aveti voi in bucatarie) si se lasa deoparte sa se intareasca.
Se ia o alta oala in care se pune cam 425 ml lapte cu o lg esenta de vanilie si se pune la fiert pana cand se face spuma pe lapte.Se ia de pe foc si se toarna laptele fierbine peste ouale batute cu zahar si se amesteca intr-una cu un tel.
Aceasta compozitie o turnati peste zaharul din tava care deja s-a intarit. Bagati tavita la cuptorul preincalzit la 150 grade (cuptor electric ),fara ventilatie, pentru jumatate de ora.
Dupa ce s-a copt se mai lasa jumatate de ora sa se raceasca,se desprinde de marginile tavitei cu un cutit si se trece la papat.
2 comentarii:
Toate retele sunt pentru tigaia Hot-pan?
De ex.crema de zahar ars se poate face la Hot-pan.
Va rog raspuns.X(
Imi pare rau, nu prea inteleg ce raspuns astepti...
Daca crema de zahar ars se poate face in hot pan?
Ma indoiesc ca da...
Eu am facut-o in tavita de aluminiu, asa cum se vede si in poza din reteta.
Trimiteți un comentariu