Facut acum vreo doua saptamani, cred, daca nu mai mult...
Simplu si rapid, bun ca tine la stomac orezul pentru fomiciosi. L-am servit alaturi de morcovi la cuptor si carnita de pui.
Pentru acest fel de orez va trebuie:Orez, apa, turmeric,un cub de unt, vegeta, patrunjel verde.
Prepararea:
Eu inainte de a fierbe orezul il spal si il tin la inmuiat vreo 20-30 minute.
Dupa aceasta operatiune se scapa de apa in care l-am lasat la inmuiat. In oala in care gatim se pune orezul , apa cat sa-l acopere (daca mai e nevoie pe parcurs se mai adauga apa calda putin cate putin pana e fiert), vegeta, un cub de unt (ii va da un gust mai bun) si dam drumul la fiert.
Se amesteca pentru a nu se lipi de oala iar cand e cam pe jumatate fiert se pune turmeric. Lasam in continuare la fiert iar cand e aproape fiert se pune patrunjelul verde tocat si continuam fierberea pana cand orezul s-a umflat frumos, nu mai e tare si e numai bun de consumat.
Se poate servi cu orice vreti voi, eu am preferat asa cum il vedeti in poze:
Sa va fie de bine!
10 comentarii:
Un petit plat simple et délicieux, j'adore!
bisous
Daca-i orez, nu lipsesc de la masa! Pupici
Merci ,merci Beth. :-*
Simo,multumesc de vizita! :-*
Aratã yummy:)vin si eu
Arata apetisant!.. Eu cand nu mai am idei de gatit.. fac orez.. asa cum am chef in acel moment!... Deci si asta e o reteta de notat!
Multumesc Ramona de vizita!
Felis,si eu in ultima vreme tot am facut la orez de-am intrat in perioada in care nu mai vrea sa-l vad pentru mult timp. ;))
Arata bine!
Mersi Cristina!
Trimiteți un comentariu