Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 21 iulie 2011

Ciorba de legume ( de post )

          Ciorbita e facuta sambata trecuta si nu am ajuns sa o scriu. Desi e numai din legume ,este foarte buna la gust si mi-am dat seama ca e si potrivita pentru perioada postului de aceea am tinut sa precizez asta inca din titlu.

Pentru ciorbita eu am folosit: 
        2 morcovi, 1 patrunjel, o jumatate dintr-un dovlecel mai mic, 1 conopida mica, 2 rosii coapte, 1 ardei galben, 1 ceapa, sare, piper, 1 cub Knorr (optional), putin ulei, patrunjel verde tocat si apa, desigur.
 Mod de preparare:
    Legumele se curata toate de coaja (in afara de ardei, bine-nteles) . Patrunjelul , morcovii , dovlecelul si ardeiul se taie cuburi, conopida se desface buchetele si se pune in apa cu sare.     
Intr-o oala inalta se pune ulei, iar in ulei la prajit ceapa curatata si taiata ori solzisori, ori in bucati medii:

          Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga legumele cuburi, se sareaza si se pipereaza:
                     
                       
           Le lasam o vreme sa se caleasca iar dupa aceea turnam apa. In timp ce fierb , rosia se opareste in apa fierbinte, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pune in oala cu ciorba. Urmeaza conopida si daca ati optat pentru cubul Knorr puteti sa-l puneti si pe acesta. In mod normal rosia se pune la sfarsit, mereu ultima, fiind acrisoara va fierbe mai greu legumele insa eu de data aceasta nu am respectat regula. Lasam la fiert pana cand toate legumele sunt facute:
                           
                                 
           Ultimul pus in oala, dupa ce corba este gata, este patrunjelul verde tocat:

               
   Se   poate servi cu smantana daca nu tineti post.


   

Pofta buna!               

9 comentarii:

sarah spunea...

singurul ingredient nou pentru mine este conopida.n-am mancat pana acum ciorbita cu conopida dar sunt sigura ca este delicioasa.pupici

TeoBucatar spunea...

Foarte sanatos,BA!Ar trebui sa facem mai des...

Bucate Apetisante spunea...

Sarah, concluzia la care am ajuns eu de cateva luni incoace: conopida da gustul cel mai bun ciorbelor. Asta daca iti place leguma cu pricina :)
Te pup!

Bucate Apetisante spunea...

Asa este Teo,daca foloseam ulei de masline in loc de cel de floarea sorelui era si mai bine, dar cu alta ocazie.
Urmeaza pe blog o reteta inspirata de la tine :)
o seara frumoasa!

FLORY spunea...

Imi place mult ciorbita de legume cu smantanaaa!pupici!

Dorina spunea...

Imi place ciorbita ta , doar ca eu scot conopida :)

Alice spunea...

ce bunatate!
tocmai am observat, cu ocazia asta, ca desi fac ziobe foarte, foarte des...nu am postat nimic in sensul asta pe blogul meu...mare rusine :))

Bucate Apetisante spunea...

Dory, poate vi odata pe la mine si o sa te servesc cu ciorba cu conopida si nu iti spun ce contine:) Sa vezi ce buna este alaturi de alte legume in ciorba. ;)

Bucate Apetisante spunea...

Alice,poti incepe de acum.
Eu initial m-am gandit sa deschid un blog numai cu supe si ciorbe dar mi-am zis ca prea mult timp nu voi avea ce scrie asa ca l-am facut pe acesta ,cum sunt majoritatea blogurilor.
O seara placuta!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...