Poza nu e una de tablou, dar m-am jucat putin cu ea in photobucket si asa a ramas Reteta nu e pentru cartofi (dupa cum v-ati dat seama din titlu) ci pentru acea bucata de carne acoperita cu o ''plapuma'' de cascaval.
Am mai facut asa ceva acum vreo doi ani cand nu aveam blogu' , am postat-o pe un forum cu mentiunea ca e luata de pe un blog dar nu am precizat care. Asa ca acum nu stiu sa va spun sursa exacta
Cine doreste sa incerce asa ceva gaseste reteta in urmatoarele randuri.
Ingrediente:500g pulpa de porc dezosata sau cotlet de porc fara os , 200 g maioneza, 1- 2 cepe rosii sau albe, cascaval clasic aprox. 400 g sau poate chiar mai putin, sare si piper.
Prepararea:
Se taie carnea in felii de doua degete dupa care se bate cu ciocanul de carne ca pentru snitele. Se pun intr-o tava foarte bine unsa cu unt, se sareaza si se pipereaza, se unge cu maioneza fiecare bucata in parte , se presara ceapa taiata julien si se da la cuptor pana cand carnea este facuta:
Apoi se scoate din cuptor, se scapa de lichidul din tava, se presara cascavalul ras si se mai da o tura la cuptor pana cand cascavalul s-a topit :
Cam asta e toata treaba. Eu am servit carnea cu cartofi la cuptor:
Pofta buna sa aveti!
4 comentarii:
yummy!:)
arata super bine!!!!
Thanks Stasha for visit!
Multumesc Stefy!
Trimiteți un comentariu