marți, 30 noiembrie 2010
Prajitura cu prune
Facuta in perioada cand se gaseau prune peste tot.
Ingrediente:
10 prune cel mult,300 g faina,200 g zahar,1 plic praf de copt,1 plic zahar vaniliat,5 oua pe care le separam,un praf de sare,esenta de vanilie,scortisoara.
Mod de preparare:
Prunele spalate,taiate in patru si curatate de sambure se pun intr-un bol si se presara peste ele scortisoara.
Intr-un alt bol se bat cu mixerul albusurile spuma tare cu praful de sare,intre timp adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana se topeste,apoi se adauga galbenusurile pe rand si se mixeaza dupa fiecare,putin esenta de vanilie iar ultimul ingredient adaugat este faina amestecata cu praful de copt,care tot asa,se adauga putin cate putin dar care se amesteca cu o lingura de lemn de jos in sus.
Ungem o forma de tort cu unt si o tapetam cu faina,punem aluatul in forma iar deasupra se pun bucatile de prune.Se baga la cuptor la foc potrivit pana cand se rumeneste.Pentru siguranta se face testul cu scobitoarea.Prajitura se poate pudra cu zahar dupa ce o scoateti din cuptor.
Rezultatul se vede in poze.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
2 comentarii:
Arata tare bine si imi face pofta
Si mie :))) Dar daca nu am prune...
Trimiteți un comentariu