Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 5 februarie 2012

Tort Rebel

Reteta este dintr-o editie mai veche a unei reviste culinare si trebuia sa fie un tort cu fructe confiate. Eu zic ca la fel de bine se putea numi si tarta mai ales avand in vedere faptul ca blatul nu este unul obisnuit ci este facut din pesmet si mergea de minune facut in forma de tarta. Am modificat putin reteta pentru ca nu aveam  fructe confiate in casa (si de aveam nu stiu daca faceam cu ele) cat si aranjarea lui pe care am scornit-o dupa imaginatia mea din acel moment.
I-am dat denumirea de tort Rebel fiindca asa mi s-a parut mai interesant atunci.
     Ingredientele si modul de prepare le gasiti mai jos.
            Ingrediente:
               250 g pesmet alb, o conserva de ananas ( pe care o  veti imparti pentru blat cat si pentru decor) , 1 lgta coaja de lamaie, 100 ml lichior de fructe (eu am facut o combinatie intre 2 lg de vin alb sec, 7 lg de suc de ananas din conserva, esenta de vanilie), 7 oua, 150 g zahar, 100 g unt, un praf de sare.
Pentru decor : eu am avut o cutie de smantana pentru frisca LaDorna de 200 ml dar va recomand sa va mai pregatiti cu inca una. Mie una mi-ar fi placut un strat mai gros de frisca asa cum de fapt era si in reteta originala (acolo se cerea 375 g smantana pt. frisca). Tot pentru decor va mai trebuie si 2 kiwi si cum spuneam mai sus, o parte din conserva de ananas.
Preparare:
     Intai de toate ananasul de scoate din conserva si se lasa la scurs. Puteti face acest lucru chiar cu ceva timp inainte sa va apucati de tort. Sucul din conserva se pastreaza.
  Apoi intr-un bol mare se pune pesmetul, coaja de lamaie, lichiorul de fructe (in cazul meu combinatia din vin + sucul de ananas din conserva + esenta de vanilie)  si bucatele mici de ananas bine scurse (eu am stors intre palme bucatile de ananas deoarece nu au avut suficient timp sa se scurga).Am pus ananas atat cat am crezut eu ca e suficient restul ramanand pentru decor. Se amesteca toate acestea si se lasa deoparte jumatate de ora sa se odihneasca. Nu stiu pentru ce acest lucru, asa scria in revista, poate imi spune si mie cineva care stie.   cowboy
     Se separa cele 7 oua iar galbenusele se bat cu 100 g zahar si untul. Apoi se amesteca in compozitia de pesmet (desigur dupa ce au trecut cele 30 min. mentionate ).
Albusurile se bat cu un praf de sare si restul de zahar pana cand se fac spuma dupa care se amesteca  incet in compozitia pentru blat.
 Se pune compozitia intr-o forma de tort unsa cu unt si tapetata cu pesmet si se da la cuptor la foc mic timp de 45 min. Eu am testat cu scobitoarea, a mers. Se lasa la racit dupa care se decoreaza cu frisca si fructe dupa placul fiecaruia.





        Numai bine!   good luck

15 comentarii:

Adela Zilahi spunea...

Asrept cu nerabdare!! :)

Stefy spunea...

pare simplu de facut dar si delicios in acelasi timp!!!

Simona spunea...

Arata foarte bine.. Astept reteta! Pupici

Bucate Apetisante spunea...

Salutari Adela!

Bucate Apetisante spunea...

Este simplu Stefy.Nu cred ca am facut vreodata un tort f f complex ca mereu ma gandesc la timp.

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Simona, gata a aparut si reteta :)

Cristina spunea...

Foarte frumos!

DiaMar bucataria galbena spunea...

Imi place foarte mult, sa stii.:D

Bucate Apetisante spunea...

Mulshumesc Cristina! :)

Bucate Apetisante spunea...

Ma bucur Dia :-*

Lady Butterfly spunea...

Mmm...culori..arome..arata bine :)

Dorina spunea...

Intrebare intrebatoare ...sucul de ananas l-ai folosit la insiropat blatul ...ca nu-l vad in reteta

Bucate Apetisante spunea...

Eu am scris dar cred ca nu am fost suficient de explicita, poate trebuie sa editez sa scriu mai clar.
La igrediente am scris ca trebuie 100 ml lichior de fructe dar in locul lichiorului eu am facut o combinatie din 2 lg de vin alb sec + 7 lg de suc de ananas (a se intelege cel din conserva) + esenta de vanilie.
Reformulez altfel in reteta...poate se intelege mai bine...

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Lady.

Dorina spunea...

Sorry , se pare ca nu am fost eu prea atenta :-*

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...