Se spune ca mancarea in vas de lut este mult mai buna. De aceea anul trecut mi-am cumparat si eu un vas de acest gen, vas in care obisnuiesc sa gatesc ardei umpluti, sarmale sau legume cu carne.
Acum aveam in gand ardei umpluti si am trecut la fapte.
Intai de toate puneti vasul roman cel putin 30 min. in apa altfel riscati sa se crape la temperatura mare din cuptor.
Mod de preparare:
Ardeii se spala, li se taie capacelul si se curata de seminte si nervuri.
Peste ei se pune apa (amestecata cu pasta de tomate) care trebuie sa treaca mai bine de jumatatea ardeilor sau chiar sa-i acopere. Puneti in apa cu sos de tomate din vas , piperul boabe si frunzele de dafin si puteti pune si putina sare. Sau daca vreti, in paharul in care ati pus apa cu sosul de tomate puteti adauga direct acolo si sarea, piperul boabe si frunzele de dafin si turnati tot peste ardeii din vas. Eu folosesc ambele variante dar de data acesta am preferat sa pun condimentele in oala.
Acoperiti vasul de lut cu capac si bagati-l la cuptor pana cand ardeii sunt facuti bine. De obicei dureaza cam o ora iar mie dupa acest timp imi place sa mai las vasul inca vreo 10 min in cuptor fara capac.
Din pacate poze cu ardeii gata facuti, intregi in vas, nu am fiindca nu stiu cum am reusit sa le sterg de pe aparat, asa cum mi se intampla deseori :(
Se serveste cu smantana, la fel ca sarmalele.
2 comentarii:
Buna. Tocmai mi-am cumparat un vas roman de pe la Praid si o sa incerc reteta ta, mai ales ca sotul meu e innebunit dupa ardeii umpluti.
Buna !Vasul se tine în apa rece 20 min?Si peste ardei fuerbinte?
Trimiteți un comentariu