Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 12 decembrie 2010

Ardei umpluti in vas roman


Se spune ca mancarea in vas de lut este mult mai buna. De aceea anul trecut mi-am cumparat si eu un vas de acest gen, vas in care obisnuiesc sa gatesc ardei umpluti, sarmale sau legume cu carne.
Acum aveam in gand ardei umpluti si am trecut la fapte.

Avem nevoie de : ardei (eu am facut 6 si de obicei aleg numai galbeni,azi am vrut si rosii  :)  ), carne macinata 500 g, orez aprox.150 g, 1 ceapa mare tocata, 1 ou , sare, piper, verdeata (eu am pus patrunjel si cimbru), pasta de tomate, frunze de dafin, boabe piper, apa.
Intai de toate puneti vasul roman cel putin 30 min. in apa altfel riscati sa se crape la temperatura mare din cuptor.

Mod de preparare:
  Ardeii se spala, li se taie capacelul si se curata de seminte si nervuri.
Intr-un bol se face umplutura din carnea macinata, sare, piper, orez  pe care l-am spalat bine, patrunjel, ceapa tocata marunt si ou (care tine ingredientele legate).
Se iau ardeii si se umplu cu amestecul de carne. Cand am terminat de umplut ardeii,se pun in oala de lut.
Peste ei se pune apa (amestecata cu pasta de tomate) care trebuie sa treaca mai bine de jumatatea ardeilor sau chiar sa-i acopere. Puneti in apa cu sos de tomate din vas , piperul boabe si frunzele de dafin si puteti pune si putina sare. Sau daca vreti, in paharul in care ati pus apa cu sosul de tomate puteti adauga direct acolo si sarea, piperul boabe si frunzele de dafin si turnati tot peste ardeii din vas. Eu folosesc ambele variante dar de data acesta  am preferat sa pun condimentele in oala.
 Acoperiti vasul de lut cu capac si bagati-l la cuptor pana cand ardeii sunt facuti bine. De obicei dureaza cam o ora iar mie dupa acest timp imi place sa mai las vasul inca vreo 10 min in cuptor fara capac.
Din pacate poze cu ardeii gata facuti, intregi in vas, nu am fiindca nu stiu cum am reusit sa le sterg de pe aparat, asa cum mi se intampla deseori :(
Se serveste cu smantana, la fel ca sarmalele.

2 comentarii:

Evadare in prezent spunea...

Buna. Tocmai mi-am cumparat un vas roman de pe la Praid si o sa incerc reteta ta, mai ales ca sotul meu e innebunit dupa ardeii umpluti.

Unknown spunea...

Buna !Vasul se tine în apa rece 20 min?Si peste ardei fuerbinte?

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...