Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 3 aprilie 2011

Chec cu ciocolata si arahide


Reteta este dintr-o carte de curand achizitionata dupa multe si lungi asteptari.
Este modificata putin fata de cea originala.
  Aveti nevoie de:
      -pentru aluat:  225 g unt sau margarina, 250 g zahar, 1 plic zahar vaniliat cu bourbon de la Dr.Oetker, 4 oua, 180 gr faina, 1 plic de budinca de ciocolata de la Dr.Oetker, 2 lg de cacao de la Dr.Oetker, 3 lgte rase de praf de copt, 125 ml lapte, 100-150 grame de arahide tocate.
-glazura: 1 plic de Glazura  Duo de la Dr.Oetker.
Prepararea:
   Se amesteca in vasul de mixer untul sau margarina cu mixerul la viteza mare. Apoi se adauga zaharul si zaharul vaniliat pe rand. Urmeaza cele patru oua puse tot pe rand, cam la jumatate de minut distanta si se amesteca pana cand devine o compozitie omogena.
   Separat se amesteca intr-un bol faina cu praful de copt, cacaua si praful de budinca. Se adauga treptat peste compozitia obtinuta anterior, apoi se pune laptele si amestecam din nou cu mixerul.
Punem arahidele tocate, amestecam si punem totul intr-o tava de chec de 30 x11 unsa cu unt sau ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la 170 grade (cuptor electric) timp de 50 min sau pana cand vedeti voi ca e gata checul, il testati cu scobitoarea.
Cand s-a racit il acoperiti cu glazura pe care o faceti conform instructiunilor de pe plic. Nu trebuie decat sa tineti putin in apa calda plicul de glazura.
 Daca va place si vreti puteti sa insiropati fiecare felie (in farfurie) cu un sirop caramel cu rom. Se face dintr-o lingura-doua de zahar cu 100 ml apa puse la fiert , cand zaharul s-a topit si l-ati luat de pe foc adaugati esenta de rom.
                                         Siropul:
   

    Spor cu reteta  !

10 comentarii:

aurelia spunea...

superb checul!deja mi-e pofta!o combinatie exrtaordinara, sper doar sa nu ingrase.;-))
ce-ai zice de un schimb de linkuri.
adresa mea e www.todotipoderecetas.blogspot.com
si apropo!poti sa scrii in romaneste pe blogul meu ca sincer nunumai ca te inteleg dar mi-e dor sa mai citesc si un comentariu in romana.

Bucate Apetisante spunea...

Buna Aurelia,nu stiu daca ai vazut dar eu iti urmaresc deja blogul de ceva timp :)
Am si comentat insa in spaniola sau macar ceva ce seamana cu spaniola :)) ca nu prea cunosc limba.De acum o sa scriu in romana.
Ma bucur ca-ti place checul dar cred ca din pacate contine ceva calorii.
Multumesc de vizita!

Dana Mariette spunea...

Ce fain arata!M-as servi cu o feliuta!

Bucate Apetisante spunea...

Cu drag,Mariette!
Vin si cu un pahar de suc :)

Caroline B. spunea...

Ce pare bine acest tort! chiar acum eu sunt atât de foame am saliva la ecranul de căutarea! Bine joi! Caro B.

Bucate Apetisante spunea...

Merci beaucoup Caroline!

felis spunea...

Foarte bine arata... Apetisant rau... as vrea si eu o feliuta... si cu o cafea langa.. dimineata.... mmmm...

Bucate Apetisante spunea...

Da,cred ca merge foarte bine cu o cafea.
Sau la pranz ca desert cu o cupa,doua de inghetata. :)

Lady Butterfly spunea...

Waaaaa.....cum arata...Ptiu imi lasa gura apa!!!!!

Dana Mariette spunea...

Am venit sa-ti aduc un premiu(se afla la mine pe blog) pentru un blog ce-l apreciez pentru creativitate si nu numai atat!O zi buna!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...