Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 11 iulie 2013

Cornuri de Bratislava

 Imediat ce am vazut aceste cornuri la  Gaby pe blog  m-am pus pe treaba fara sa tin cont ca aveam deja cateva ore petrecute in bucatarie. Norocul meu a fost ca reteta e una usoara si extrem de rapida, cum n-as fi crezut daca nu as fi facut-ohappy

Ingrediente:
        Aluat: 600 g faina, 20 g drojdie neaparat proaspata (eu am avut uscata si au avut un usor gust de drojdie, nimic grav , dar mai bine va recomand sa o folositi pe cea proaspata, ca in reteta originala), 30 g zahar pudra, 200 g unt, 200 ml lapte, 2 oua & inca 1 pentru uns cornurile, un praf de sare.
      Umplutura:  se pot umple cu mac sau nuca, eu am ales sa fac un sos gros de fructe ( visine si zmeura congelate, puse pe foc cu zahar si putina apa,  cand a aparut sucul de la fructe am adaugat imediat un plic de budinca de vanilie si-am tinut asa pe foc pana cand s-a ingrosat; am lasat la racit si abia apoi se poate folosi )
  Preparare:
        Laptele se incalzeste usor iar in el se pune drojdia la dospit timp de 5 minute. In acest timp se pune faina (eu am cernut-o dar reteta originala nu cerea asta)  intr-un bol cu zaharul, praful de sare , cele doua oua si untul topit. Se adauga drojdia si se framanta. Se obtine un aluat moale, nu prea lipicios. Se da la frigider pana cand se pregateste umplutura.
      Cand aceasta e gata, se scoate aluatul de la rece, se rup din el bucati care se intind in forma ovala cu un sucitor. Se pune umplutura, se ruleaza aluatul in forma de cornuri ( de potcoava, asa cum zicea si Gaby). Fiecare corn obtinut se unge mai intai cu galbenus, se lasa  la uscat iar inainte de fi bagate la cuptor se ung si cu albus.
   Se dau la caldurica in cuptor , la 180 grade (cuptorul incalzit in prealabil) , pana cand devin aurii.
   Sunt delicioase cu adevarat :
             

Spor la bucatarit !   

18 comentarii:

Unknown spunea...

ARata grozav! Si eu am ochit cornurile astea la Gaby ;)

Bucate Apetisante spunea...

Incearca-le Paula ca sunt f bune ! :)
Le recomand!

Simona spunea...

Cat de minunate sunt!!!! Fur si eu cateva.. :P
Pupici

Bucate Apetisante spunea...

Linistita Simo :)
Ma bucur ca-ti plac.
Pupici!

Elsa Hurtado spunea...

Delicious!
Just came across your blog and am now following via GFC.

Xo, Elsa
Mix and Match the F word

Bucate Apetisante spunea...

Thank you Elsa , nice to meet you.
You have a nice blog, i will follow you too.

Dorina spunea...

Tare fain arata , sigur au fost tare bune.

Anonim spunea...

Sunt atat de frumoase cornurile tale !!

Bucate Apetisante spunea...

Da, o sa le refac cat de curand.

Bucate Apetisante spunea...

Multumiri Adina!

Unknown spunea...

yamiii ce bine arata...fug si eu acum in bucatarie sa fac un chec :D

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Pinky, pupici :-*
Poate postezi pe undeva checul facut. :)

Unknown spunea...

sper sa-mi fac curaj sa-l postez :D

Bucate Apetisante spunea...

Hai, ca eu astept :D

Haplea spunea...

Ce bune ar fi acum!!!Arata grozav!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Haplea !

Cristina spunea...

Delicioase!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...