Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 14 ianuarie 2011

Prajitura cu crema de lapte



Pentru prajitura aveti nevoie de:
 pentru blat : 6 oua, 11 lg de zahar, 10 lg de faina, 1 lg sau 2 lg de cacao (depinde de cat e de tare cacaua voastra)
pentru crema: 200 g lapte condensat, 200 ml frisca ,1 plic intaritor de frisca, 100 ml lapte, 20 g gelatina, 1 lg de miere, esenta de vanilie.
Ciocolata din crema: ciocolata menaj cat de cat de calitate si 2 cuburi de unt.
Prepararea:
  Ouale se separa.
Albusurile se bat spuma tare adaugand pe rand cele 11 linguri de zahar :
Cand ati terminat cu zaharul,adaugati galbenusurile pe rand:
  Mixati bine si treceti la urmatoarea etapa.Amestecati cacaua in faina si apoi cerneti faina :
 Adaugati putin cate putin din faina cu cacao peste spuma de oua si amestecati cu o lingura de jos in sus:
           La sfarsit trebuie sa arate asa:
   Puneti hartie de copt intr-o tava medie si turnati aluatul in ea:
    Bagati tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade, si tineti-o acolo pana se coace blatul.
Crema o facem asa:
  Frisca se bate cu intaritorul de frisca:
   Punem gelatina intr-un pahar si peste ea turnam apa cat sa o acopere cam cu doua degete.
Laptele il punem la incalzit intr-o oala iar cand este fierbinte se pune gelatina in el:
  Cand s-a topit gelatina se pune laptele condensat si mierea.Mai tinem pe foc oala doar pana cand s-a topit mierea.La final trebuie sa arate asa:
 Acesta se amesteca bine cu frisca si se baga la frigider pana cand crema are o asa consistenta incat poate fi intinsa pe blat.Nu pare fina dar sigur este asa.
  Pentru topirea ciocolatei procedam asa:
   punem intr-o oala untul la topit,pe ochiul cel mai mic,dat la minim,si apoi ciocolata peste unt amestecand intr-una.Cand s-a topit,o luam de pe foc.Lasam pana se raceste putin apoi o picuram deasupra cremei de lapte de pe blat si amestecam usor la suprafata ciocolata prin crema cu dosul unei  linguri fara sa denivelam crema.Nici nu va trebui sa faceti prea mult acest lucru fiindca insasi ciocolata calda va topi crema si se va imprastia prin ea si va da acest aspect.
  Ciocolata topind putin din crema de lapte,va incepe sa curga pe margini,dar nu e nimic.Nu se pierde o cantitate mare de crema sau ciocolata.
Se da la frigider unde se tine cel putin o ora:


4 comentarii:

Andayn spunea...

yamyyyy, tare nu le am eu cu prajiturile..nici la facut..iar la mincat mai rarut, dar asta imi face cu ochiul

Bucate Apetisante spunea...

Ma bucur ca-ti place. :)

Irina spunea...

Pare complicata dar cred ca e tare buna!

Bucate Apetisante spunea...

Irina,sa sti ca ti-am '' intors blogul pe dos'' intr-o zi (de cat de mult mi-a placut ce am vazut la tine :) ) si cred ca pentru tine prajitura asta ar fi ,cum se spune, ''floare la ureche'' :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...