Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

duminică, 20 martie 2011

Ciorba de perisoare cu mazare

Am vrut sa fac ciorba de perisoare dar altfel decat cum am mai facut pana acum.Asa ca dupa ce am cotrobait prin frigider si congelator am decis sa fac ciorba de perisoare cu mazare.Si cautand pe net am observat ca multe dintre bucatarese au mai facut ciorbita asa. Si cate feluri de ciorba de perisoare mai sunt...
  Ciorbita se face destul de rapid si aveti nevoie de:
   pt. perisoare: 400 gr carne macinata mixta, 2-3 lg de orez, 1 ou , sare, piper, putin cimbru.
pt. ciorba:  3 morcovi, 1 patrunjel mare, 200 g mazare congelata (din aceasta am avut eu) , 1 ceapa mare, 1 conserva de rosii cuburi, patrunjel verde tocat, leustean tocat, 1 cub Knorr de legume, sare, piper, apa, putin ulei.
Prepararea:
   Se pune la fiert apa cu sare, piper si cubul Knorr. Morcovii si patrunjelul se curata de coaja si se dau pe razatoare pe partea cu gauri mari. Ceapa se curata si se toaca marunt.Toate acestea se pun intr-o tigaie cu ulei, la prajit. Cand au inceput sa se inmoaie se toarna totul in oala cu apa care fierbe.
Imediat am pus si mazarea congelata pe care am spalat-o inainte.
Pana fierb legumele,preparam perisoarele.
Intr-un bol punem la un loc carnea tocata cu orezul pe care l-am spalat inainte, sare, piper, cimbru si oul. Amestecam pana obtinem o compozitie lipicioasa din care se pot face perisoare de marimea unei nuci.
   Le punem la fiert in oala avand grija ca focul sa fie la minim.Asta numai pana punem in ciorba toate perisoarele, apoi putem da focul la intensitatea initiala.
Tinem oala pe foc pana cand perisoarele sunt fierte (scoatem una din oala si o taiem sa vedem cum se prezinta carnea si orezul inauntru). Mai la sfarsit punem rosiile din conserva,dupa gust, mai tinem pe foc aprox.10 minute dupa care aruncam in oala verdeturile (patrunjelul si leusteanul tocate).
Si gata ciorbita:
   
Pofta buna!

3 comentarii:

violette spunea...

imi place....cu mazare nu am incercat niciodata ,dar trebuie sa fie tare buna!

o zi frumoasa!

Irina spunea...

Imi plac mult ciorbele. Multumesc pentru idee.

Bucate Apetisante spunea...

Violette,este f. buna si asa ciorbita dar preferata mea ramane totusi reteta clasica de ciorba de perisoare.
Irina,m-as bucura daca ai incerca o reteta de la mine :) Eu am facut rost de o masina de paine pt. ceva timp si in limita timpului si disponibilitatea ingredientelor, o sa fac ba una ,ba alta de pe blogul tau :)
Ma bucur tare mult de vizita voastra! Pupici!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...