Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

sâmbătă, 11 iunie 2011

Ciorba de fasole cu afumatura

Ciorbita nu e facuta acum, e de prin luna aprilie,pe la sfarsit, dar la fel ca si alte retete facute tot  in luna aceea a stat la rand sa fie postata.
Numai chef si timp sa am,ca le postez eu pe toate :)
 Cred ca fiecare a facut ciorbita asta cel putin o data sau macar a mancat-o la mama acasa :) Eu de cand am inceput sa gatesc credc am facut-o doar  de vreo 2-3 ori si nu ca nu mi-ar placea ci fiindca mi se pare ca cere mult timp.Incerc sa ma feresc de mancaruri din astea.
  ''Materialele'' folosite au fost:
  Aprox. 500 g fasole boabe pe care o tineti  in apa la inmuiat de cu  o seara  inainte sa o gatiti, 1 ceapa maricica, 3 morcovi, 2 radacini de patrunjel, telina (optional) , coaste afumate sau orice aveti voi prin casa carne cu os sau fara dar sa fie afumat (puteti pune si kaizer) , 3 rosii bine coapte sau rosii cuburi din conserva sau bulion (eu am pus si rosii din conserva si putin bulion), sare, leustean si patrunjel verde (patrunjelul optional, sau daca nu va place leusteanul puneti numai patrunjelul), 2 lg ulei si putina boia dulce.
   Cum gatim:
  Se pune la fiert in apa  fasolea. Dupa cateva minute se arunca apa si se pune alta in loc.
 Apoi dupa schimbarea apei se pune la fiert langa fasole in oala si  afumatura, morcovii, patrunjelul (si telina daca vreti) taiate in doua si apoi inca o data pe lung.
Dupa cateva minute se face un rantas din ceapa tocata marunt, 2 lg de ulei si boia. Se stinge cu bulion (dupa gust) si rosiile cuburi din conserva sau daca nu vreti sa puneti bulion se arunca rantasul direct in oala si imediat dupa asta rosiile decojite si taiate cuburi sau cele din conserva.
Se potriveste de sare (daca mai este necesar) si se lasa la fiert pana cand fasolea si toate legumele sunt fierte. Inainte de a o opri focul presarati leusteanul si patrunjelul verde tocat, mai lasati cateva minute sa fiarba si gata ciorba noastra de fasole:

La sfarsit am curatat carnita de pe coaste si am pus-o inapoi in oala.

Pofta sa aveti!

2 comentarii:

Doinitza`s cakes spunea...

imi place castronasul rustic in care ai pus ciorbita,foarte apetisanta ti-a iesit

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Doinitza.
Si mie imi plac tare mult castronasele astea, toate de acest gen.

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...