Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

marți, 15 noiembrie 2011

Budinca de macaroane (reteta sarata)

Revin,  asa cum mi-am facut un obicei in ultima vreme, cu o reteta la fel de rapida si simpla ca ultimele postate pe blog , si anume '' budinca de macaroane ''.
  Retete e preluata de pe  carteadebucate.ro dar din cauza ca am nu avut chiar toate ingredientele ca in reteta originala, am modificat-o putin. Deci la mine veti gasi unele ingrediente in plus iar altele nu vor aparea ca in reteta de pe site-ul mentionat.
     Pentru budinca facuta de mine va trebuie:
    O punga de macaroane din care veti folosi pentru budinca doar cam jumatate, cascaval afumat, 4 oua , aprox. 50 g unt, 100-200 g sunca (eu am folosit salam cu sunca, suncos happy  ), sare, piper, putin pesmet, putin marar ,numai daca se vrea.
  Preparare:
       Se fierb macaroanele iar apoi se lasa la racit. Ungeti un vas yena cu unt si tapetati-l cu pesmet.
Separati ouale. Albusele le bateti spuma iar galbenusurile le amestecati cu untul ramas, cascavalul dat pe razatoare pe partea cu gauri mari, mararul (daca folositi), sare , piper si sunca taiata fasii subtiri de tot,  apoi cu macaroanele racite. Albusul spuma se adauga si el peste macaroane, se amesteca usor si se toarna totul in vasul yena. Deasupra eu am presarat cascaval ras fiindca mi-a mai ramas. Se da totul la cuptor la 170 grade pana cand stratul de deasupra se face auriu. Se serveste cald:


               
      Si cum a ramas jumatate de pachet de macaroane fierte, am mancat o portioara si cu gem de caise facut de maman ca asa mai imi plac mie macaroanele happy  :

                       
Poftiti de serviti ! happy

18 comentarii:

TeoBucatar spunea...

Buna idee!A trecut ceva vreme de cand nu am mai facut!Pupici!

sarah spunea...

nu am facut budinca de macaroane dar e tare apetisanta poza.cred ca e yummy.cat despre portia de macaroane cu gem,asta da originalitate.e prima oara can aud/vad dar chiar mi-ai starnit curiozitatea.pupici

Fancy Cake spunea...

Cred ca e tare buna! Trebuie incercata!

Dorina spunea...

Hei , in varianta de budinca sarata u mi-a trecut prin cap sa fac .

Antonina spunea...

Potrivita pentru ai mei! varianta dulce nu prea le place.. dar asta ar fi pe placul lor. pupici

Bucate Apetisante spunea...

Teo, salutari!

Bucate Apetisante spunea...

Sarah, macaroane cu gem din cate stiu eu se mananca prin zona Banatului de unde sunt eu,dar nu stiu cat si daca chiar e pe placul tuturor.
Sunt chiar curioasa daca iti place si daca incerci sa nu uiti sa-mi spui si mie cum ti s-a parut :)

Bucate Apetisante spunea...

E buna, Fancy.
Numai bine!

Bucate Apetisante spunea...

Dory, eu zic sa incerci, poate chiar gasesti si alte ingredinte care merg in reteta.
O sa adaug la titlul retetei si ceva sa se vada ca e reteta sarata si nu dulce.

Bucate Apetisante spunea...

Pupici Anto, multumesc de vizita!

In bucatarie cu Aziz spunea...

Grozav de bun!!!!!!!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc !!

Anonim spunea...

sarata sau nesarata , e buna oricum ;)...

Cristina spunea...

Arata bine!!! Uite ca acum stiu ce gatesc in seara asta! Pup

DiaMar bucataria galbena spunea...

Este buna si sarata si dulce.Pup!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Cat!

Bucate Apetisante spunea...

Ma bucur ca ti-am dat o idee Cristina!

Bucate Apetisante spunea...

Salutari Dia!

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...