Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

joi, 16 mai 2013

Hazelnut Ring Cake (Chec cu alune, ciocolata si mere)


Vin  cu un chec, este pt. a doua oara cand il fac si va spun sincer ca as putea sa mananc asa ceva zilnic si tot nu m-as satura. Are o consistenta foarte placuta iar  gustul e deosebit datorita ingredientelor ce-l compun. Reteta originala o gasiti pe blogul  Povesti Culinare  iar o alta varianta f. asemanatoare cu acesta o gasiti pe blogul Mayei.

Ingrediente:
  •  200 g unt la temperatura camerei
  •  200 g zahar pudra
  •  200 g faina
  •  4 oua separate
  •  1 plic praf de copt 
  •  1 plic zahar vaniliat
  • 2 mere curatate de coaja , date pe razatoare si stoarse de suc
  • 100 g ciocolata neagra data pe razatoare sau tocata marunt
  • 100 g alune prajite tocate marunt 
  • jumatate de lingurita de scortisoara pudra
Va mai trebuie putin unt si faina pt. uns forma.

     

Prepararea:
                Forma de chec se unge cu unt si se presara cu faina. Ouale se separa. Merele date pe razatoare si stoarse de suc se amesteca cu ciocolata rasa iar faina se amesteca cu alunele prajite, praful de copt si scortisoara pudra.
       Intr-un bol mare se mixeaza untul moale cu jumatate din cantitatea de zahar pudra si pliculetul de zahar vaniliat. Cand zaharul s-a topit incep a se adauga cele 4 galbenusuri pe rand mixand dupa fiecare in parte. Albusele se bat spuma tare cu ce-a dea doua parte de zahar pudra.Se amesteca usor cu o paleta in '' crema''  de unt si galbenusuri. Se adauga apoi amestecul de faina , se amesteca, iar apoi merele cu ciocolata. Rezulta o compozitie mai solida dar asa trebuie sa fie. 
     Se transfera in forma de chec si se da la cuptor la o temperatura medie pana se coace; dureaza undeva la o ora ( plus sau minus 5-10 minute, depinde de cuptorul fiecaruia deci nu stati linistiti, verificati checul periodic). 
     Se testeaza cu scobitoarea. Se decoreaza numai daca se vrea si dupa preferinta. happy
                             

Multumesc Pisco pt. reteta!   big hug    

16 comentarii:

adnia spunea...

cat de bine arata!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Adnia,gustul e pe masura.Reteta e extraordinara.

Cristina spunea...

desertul nu-l ratez niciodata! ;)

Lia spunea...

Sa va fie de bine !
Superb ti-a iesit !

Bucate Apetisante spunea...

Cristina, ai vreun detector pt. deserturi ? :))
Mi-ar prinde bine unul si mie :D

Bucate Apetisante spunea...

Lia, multumesc muuult, pt. tot :-*

Anonim spunea...

Arata fff bine si sincer m-ai convins f repede ca trebuie incercat acest chec :P
Weekend placut!

Dorina spunea...

Sis , ti-a iesit super fain. Sper ca te-ai gandit macar o secunda si la mine :)

Unknown spunea...

Ce frumos arata, iar sectiunea e grozava!! Pupici

Simona spunea...

Cum zilele astea n-am facut nimic dulce, ma postez la tine cu farfuria intinsa!
PUp

Bucate Apetisante spunea...

Delicious Flavours, nu o sa-ti para rau daca il faci. :)

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc sis, nu mai stiu la ce m-am gandit cand l-am mancat,dar data viitoare o voi face ;)

Bucate Apetisante spunea...

Paula,multumesc :-*

Bucate Apetisante spunea...

Simo, acum nu mai este dar data viitoare cand mai fac anunt din timp ;)

Haplea spunea...

Foarte frumoasa prezentarea!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc mult Haplea !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...