Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 5 iunie 2013

Chai Latte - home made

Dat fiind faptul ca afara e frig si ploaie am trecut din nou la ceaiuri si bauturi calde.
Reteta de Chai Latte am vazut-o  prima oara  pe un site cu filmulete  dar a trecut mult timp de atunci iar acum l-am facut doar din amintiri. Astfel cred ca pot spune ca e doar o varianta de Chai Latte din cele multe existente.
    Pentru doua portii aveti nevoie de:  
        3 cani de apa (asta pentru ca la fiebere se mai evapora din ea ) , 3 stelute de anason, 1 baton de scortisoara, 4-5 seminte de cardamon, 2 plicuri de ceai negru (eu am avut Ceai Negru Indian), lapte condensat dulce dupa gust (pt. indulcit). Se poate pune insa si lapte normal si indulcit cu miere.
Prepararea:
     Se pune apa la fiert impreuna cu batonul de scortisoara, semintele de cardamon si stelutele de anason. Se fierb pana apa incepe sa se coloreze iar condimentele sa se inmoaie. Se opreste focul, se pun plicurile cu ceai inauntru si se acopera vasul cu un capac. Dupa aprox. 5 minute se strecoara totul in cani sau in pahare si se indulceste cu lapte condensat indulcit.  Sau , asa cum scriam mai sus, se poate pune lapte simplu si miere dupa gust. Daca il doriti mai sofisticat puteti face si o spuma de lapte si sa-l decorati frumos sau chiar frisca. 
   

Se poate sorbi atat cald cat si rece. Il consider bun oricum. 
     Cheers !
     

7 comentarii:

Dorina spunea...

Vreau si eu !

adnia spunea...

ce bine arata!yammy!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc !
Pupici la amandoua!

Simona spunea...

Interesanta reteta... sunt curioasa de gust :)
Pup

Bucate Apetisante spunea...

Gustul, din cate am inteles si eu si mi se pare si firesc, tine nu numai de condimentele folosite ci si de ceaiul negru ales.
Am inteles ca unele sunt mai bune, altele mai putin bune...Asa o fi :)
Pup si eu Simo !

Stefy spunea...

bun tare!!!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Stefy !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...