Am incercat de multe ori sa fac acest super-desert insa nu pot spune ca am fost incantata de rezultat. Ei bine, reteta aceasta este foarte pe placul meu iar pe viitor o voi incerca si cu alte fructe.  
  Reteta o am de pe Arta  
   
Ingrediente:
     100 g faina, 2 oua, 100 g zahar , 2 plicuri de zahar vaniliat, 200 ml frisca lichida (eu am avut smantana pentru frisca La Dorna), putin unt pentru uns forma, visine fara samburi (atatea cate vreti).
Preparare:
  Cele doua oua se bat bine cu mixerul impreuna cu zaharul si zaharul vaniliat pana se fac spuma, ajung ca o crema fina. Se adauga frisca lichida si se amesteca cu un tel. Se pune si faina si se amesteca in continuare cu telul pana ce compozitia s-a omogenizat.
  Un vas yena se unge cu unt, se pun visinele fara samburi, se toarna compozitia de clafoutis si se da la cuptorul preincalzit , la 180 grade , pana ce se incheaga. Eu l-am tinut aproximativ 20 min.
      Sfatul meu este a se taia abia dupa racire! 
     Eu l-am taiat cat era cald si mi s-a rupt putin felia. 
S-aveti pofta ! 
Multumesc Koral !  
 
10 comentarii:
Nici eu n-am gasit reteta care sa ma multumeasca.. Si am incercat cu tot felul de fructe :)
O voi salva s-o incerc si pe asta!
Pupici
Imi place cum arata!!Este mai pufoasa!
Foarte apetisanta, cred ca si gustoasa...
Simo, eu zic ca e f f buna.
Singurul mic incovenient, daca pot spune asa, ar fi frisca din compozitie pe care poate nu o ai mereu la indemana, dar ca reteta e grozava.
Pupici!
Multumesc Haplea!
Asa este cum zici, e mai pufoasa putin, nu are chiar textura aceea ce aduce cu o budinca.Si asta cred ca din cauza ca are frisca.
Dar promit ca e buna ! ;)
Maria, multumesc ! E buna reteta ,categoric.
E grozav desertul asta, cald sau rece nu conteaza, eu tot il consum cu drag. Arata foarte bine ;)
Multumesc Paula :-*
Desertul acesta are o consistenta care nu este pe placul oricui , insa noua ne place tare mult , iar cu visine e perfect !!!
Total de acord cu tine Adina,clafoutis nu e pe placul oricui.
Totusi recomand reteta asta, este putin schimbata fata de clasicele clafoutis si poate prinde mai multi ''adimiratori''. :)
Pupici !
Trimiteți un comentariu