Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 16 august 2013

Melc cu prune si mac

Zilele acestea prunele au fost la putere. Am incercat trei feluri de prajituri cu ele, acest melc-cozonac  fiind unul dintre ele.  happy   Reteta nu e una deloc sofisticata, am gasit-o pe un blog strain, am tradus-o iar acum v-o prezint si voua. 

Ingrediente:
  400 g faina, 70 gr zahar pudra, 1/2 cub de drojdie Pakmaya, 100 g unt, 1 ou mai mare, 150 ml lapte+ 100 ml pt umplutura, 100 g mac macinat, 4 lgte miere. Va mai trebuie si niste prune (eu am avut 6 la numar pe care  le-am taiat feliute, in reteta originala se cereau mai multe fiindca se taiau in jumatate; de notat ar fi faptul ca cu cat mai multe prune, cu atat mai bun cozonacul-melc happy ), putin zahar si putina scortisoara si 1 ou batut pentru uns.
Preparare:
    Faina se combina cu zaharul pudra. 150 ml lapte  se incalzesc, lapte in care drojdia se amesteca pana cand se dizolva . Se pune peste faina. Untul se topeste , se adauga oul si se bate in unt. Se adauga si acestea peste faina. Se framanta un aluat care se acopera si se tine la cald pana cand creste in volum.
 In acest timp, intr-o tigaie se pun cei 100 ml de lapte , macul macinat si mierea. Se fierbe scurt, pana cand macul a absorbit laptele. Prunele se taie in bucati iar peste ele se presara zahar si scortisoara.
    Dupa ce aluatul a crescut se intinde pe suprafata de lucru, se taie in 3 fasii egale. Pe fiecare fasie se intinde umpltura de mac si se roluie. In acest moment avem trei roluri de aluat umplute cu mac.
Intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt se pune primul rol umplut cu mac in forma de melc, al doilea rol se pune in continuarea lui avand grija sa lipim bine capetii unul de celalalt , la fel se procedeaza si cu al 3- lea.
  In acest moment puteti spune ca aveti un melc imens in forma voastra de tort.happy
   Se lasa in forma pana cand aluatul incepe sa se infoaie dupa care se unge cu oul batut si prunele se ''infig'' intre rolurile de aluat, una dupa alta. Vezi poze.     
      Se da la cuptor , la o temperatura medie, pana cand e copt. La mine a durat intre 30-50 min la 170 grade tinut.        
       
                                 

 Ce ziceti, il incercati ? happy


8 comentarii:

Rosita Vargas spunea...

Muy rico y hermosa textura estupenda golosina,saludos.

Bucate Apetisante spunea...

Gracias Rosita, :-*

adnia spunea...

arata minunat!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Dia :-*

Simona spunea...

Sunt tare curioasa de combinatia asta!!

Bucate Apetisante spunea...

Eu zic ca o sa-ti placa :)
Dar daca-l faci, sa pui jumatai de prune si nu doar feliute cum am pus eu. E mai bun asa. ;)

Anonim spunea...

Mmmmm , cat de bine arata !!!
O saptamana usoara , draga mea !!! ;)

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc frumos Adina!
Te pup !

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...