Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

vineri, 18 octombrie 2013

Tarta cu fructe, miere si alune

Daca va place ca,  dimineata , seara sau chiar dupa-masa ca o gustare rapida , sa mancati o felie de tarta si sa beti o cana cu lapte , aceasta tarta este una potrivita pt. asa ceva. Preluata de pe meleaguri englezesti si tranformata dupa cum am crezut eu ca e mai buna pentru mine, v-o prezint si voua celor care imi ''treceti pragul'' ,  ca ar fi pacat sa o tin secreta happy  

Ingrediente: 
  200 g faina, 2 lgte praf de copt, un praf de sare, 2 oua,  100 g unt moale (la temperatura camerei), 3 lg miere, 8 lg alune macinate, 5-6 lg de zahar brun, fructe (eu am avut un mar, o nectarina si o para), esenta de vanilie dupa gust. Va mai trebuie putin unt si putina faina pt. acoperit tava.

Preparare:
    Faina se amesteca cu sarea si praful de copt. In bolul de mixer se pune untul moale, mierea si se mixeaza. Se adauga ouale pe rand  mixand dupa fiecare in parte si esenta de vanilie. Peste unt si oua se adauga faina si amestecam pt. omogenizare cu o paleta. 
       Tava de tarta (a mea a fost de 28 cm cu fund detasabil insa se poate si una cu diametru mai mic, chiar recomand ) se unge unt si se tapeteaza cu faina.
Fructele se spala si se taie cuburi iar alunele se prajesc putin in tigaie.
In tava  se intinde bine aluatul cu o spatula, deasupra se pun fructele, peste ele se presara zaharul brun iar dupa aceea alunele macinate si prajite.
     Tarta se da la cuptor la 180 grade timp de aprox. 30 min. sau pana cand s-a copt si trece de testul scobitorii. 
       Se poate servi atat calda cat si rece. 
                                   


   
Weekend placut !   

9 comentarii:

Alice Kitchenette spunea...

arata delicios...!

Cristina spunea...

eu am venit pentru o felie!

Bucate Apetisante spunea...

Multumesc Alice :-*

Bucate Apetisante spunea...

Cristina, chiar si doua :)
:-*

adnia spunea...

Buna! a sosit timpul ca Adnia's blog sa treaca la un nou nivel, sa primeasca un nume si o casuta noua, care iti sta la dispozitie incepand de azi! Asadar, te invit cu emotii sa treceti pragul Retetelor mele dragi, pe care le gasiti de acum aici: http://www.retetelemeledragi.com/
De asemenea, daca ma urmaresti le blogroll, te rog din suflet sa modifici (din nou, cu toate scuzele de rigoare) linkul din blogrollul tau!

Bucate Apetisante spunea...

Rezolvat ;)
No problem :)

Simona spunea...

Mmm.. ce bunatate!!

Bucate Apetisante spunea...

:-* Simo !

adnia spunea...

buna! cum sa te contectez ca sa povestim despre domeniu? am cautat mailul tau, dar nu l-am gasit! pana atunci, iti las eu mailul meu: dia.daria@yahoo.com si iti raspund cu placere la intrebari, eventual, poate te ajut cu ceva!
cu drag, Adnia

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...