Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

miercuri, 1 decembrie 2010

Cornulete cu gem



 Ingrediente
   1kg de faina,8 oua ( 6 galbenusuri+2 oua intregi),1 pachet praf de copt ,1 cub de drojdie ,zahar vaniliat cam 3 sau 4 pachetele ,1 lgta de sare,1 cub de unt,lapte cat cuprinde faina dar laptele sa fie indulcit,un strop de ulei, gem (de casa si nu din comert,de preferat), inca 1 ou batut pt.a se unge cornuletele.
 Mod de preparare: 
   Intai de toate cerneti faina.
Toate ingredientele mai sus mentionate in afara de ulei si lapte se pun intr-un bol mare-mare,se  amesteca,se pune lapte cat cuprinde ,amestecati pana devine un aluat.Aluatul rezultat se scoate din bol si se framanta bine de tot pe masa de lucru.Se pune stropul se ulei in bol, acelasi bol sau altul,si se intinde pe toata  suprata lui pentru a nu se lipi alatul de el,se pune aluatul in bol,se acopera cu un prosop de bucatarie si se lasa intr-un loc cald pentru a creste aprox. 1 ora.Verificati periodic si cand il vedeti crescut bine,se scoate din bol,se acopera cu faina suprafata de lucru,se intinde aluatul cu facaletul (grosimea alautului  sa fie cat degetul mic) si se taie in patratele.Pe fiecare patratel se pune gem si se impacheteaza unind unul din colturile patratelului cu coltul opus pe diagonala.Gemul poate fi inlocuit cu nuca daca va place mai mult. Se pun pe o tava cu hartie de copt,se ung cu oul batut si se dau la cuptorul incalzit pana se rumenesc.


2 comentarii:

Anonim spunea...

hmm...ce bine arata,si eu vreaaaaaaaauuu...

Bucate Apetisante spunea...

Si eu mai vreau :) dar pe caldurile astea, nu mi se arata sa stau la cuptor. :)

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...