Image and video hosting by TinyPic Blog culinar pentru cele/cei care invata sa gateasca dar si pentru cele/cei care au deja experienta in bucatarie

luni, 30 mai 2011

Pui la rotisor


Am doua randuri de poze, poza mare de mai sus e ultimul pui la rotisor facut, iar pozele mici sunt din prima tura de pui la rotisor. Sper ca astfel v-am convins ce bun iasa puiul dupa reteta asta. winking

Aveti nevoie de:
   1 pui intreg (adica ne sectionat, dar fara gat, cap, gheare si organele interne. Daca il cumparati din comert  pe punga o sa vedeti ca scrie pui pentru grill). Pentru marinata va trebuie: 300 ml rosii cuburi din conserva, 100 -150 ml vin alb sec, sare, piper, rozmarin cat mai mult dar totusi nici sa exagerati, chilli, busuioc, un varf de cutit de cimbru, 1-2 boabe de ienibahar, ulei 1-2 lg.
Preparea:
  Spalati bine puiul sub jetul de apa de la robinet dupa care il crestati usor cu un cutit din loc in loc. Luati un vas mare, pe marimea puiului, si puneti-l in el. Preparati intr-un alt vas marinata din toate ingredientele enumerate mai sus (ordinea in care le puneti nu conteaza) si ungeti puiul cu ea. Ce va ramane turnati in vasul cu pui.


Acoperiti bolul  cu o folie alimentara de plastic si bagati-l la frigider pentru 2-3 ore. Aveti grija ca dupa aprox. 1 ora sa il intoarceti in vas si pe cealalta parte, il acoperiti din nou si il lasati in continuare la marinat.
 Intre timp dati drumul la cuptor la 200 grade. Dupa ce ati tinut puiul suficient la frigider, il scoateti, il montati pe tepusa metalica de la rotisor, ii prindeti picioarele cu ata si in aripi infigeti niste scobitori (aceste lucruri nu sunt necesare sa le faceti ), dati cuptorul pe programul de rotisor (lasati temperatura in continuare la 200 grade) si bagati puiul la cuptor. Nu aruncati mrinata ramasa. Tineti puiul la cuptor pana cand carnea este facuta:



Din cand in cand, cand vedeti ca prea s-a uscat carnea , puteti deschide usa la cuptor si sa mai ungeti puiul cu marinata.
Pont: sub pui, ca sa nu murdariti cuptorul, puneti o tava cu o folie de aluminiu in ea iar tot ce se va scurge din pui o sa picure direct in tava. Puiul din poza de mai jos  (din prima tura de pui la rotisor) va fost deja ''ciupit'', pana am ajuns eu sa-i fac poza...

       
Pofta buna !

2 comentarii:

mancare_chinezeasca_japoneza spunea...

arata bine, si pozele sunt facute faine in acest blog, felicitari!

pt. idei pe tema sugerez paginile restaurantelor din diferitele bucatarii:

mancare chinezeasca

japoneza:
mancare japoneza, sushi

Pizza bucataria italiana

http://www.netpizza.ro/supe_ciorbe

mancare_traditionala

etc..

DigitalByteMaster9 spunea...

görüntülü.show
whatsapp ücretli show
QPVBL

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} ~x( b-( x( =)) @};-

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...